Belçika'nın Beringen kentinde 15 Temmuz gecesi gösteri yapan veya tepkilerini sosyal medyada dile getiren Türkler, tek tek polise ifade vermeye çağrılıyor.  Polise ifadeye çağrılmaların arkasında Gülen cemaati üyelerinin bulunduğunu söyleyen Said Bataray, "Dile kolay 60'a yakın genci sorguya çağırdılar. Sorgunun tek sebebi de bezdirmek, yıldırmak." dedi. Bataray, bu konuda yetkililerden ve sivil toplum kuruluşlarından hukuki destek beklediklerini belirtti.

SOSYAL MEDYA YORUMU SORULDU

İfade vermeye çağrılanlardan Nesim Çiftçi, darbe akşamı sosyal medyada yorum yaptığını ifade ederek "Polis, ifadeye çağırdı. Gittiğimde benim yazımı gösterdiler. Türkçe'den Flamancaya çevrilmişti. Ama benim yazımda, ne Gülen cemaatine, ne cemaatçilere, ne de Belçika'daki cemaatçilere bir tepki vardı" diye konuştu.

Sadece darbecilere tepki gösterdiğini vurgulayan Çiftçi, "Demek darbenin içinde bunlar var ki üzerlerine alıyorlar. Türkiye'de darbeyi gerçekleştiren, darbeyi destekleyen, darbe zihniyetinde olanları Allah'a havale ediyorum. Yazıklar olsun hepsine" ifadelerini kullandı.

İfadeye çağrılan diğer bir kişi Serkan Özver, darbe girişimi sonrası halk olarak ayağa kalktıklarını ve tepki gösterdiklerini belirterek "Birlik olduk, bir olduk. Bunu kaldıramayan FETÖ mensupları, onları boykot ettiğimiz için her koldan saldırmaya başladı. Bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Polise devamlı olarak ifade vermeye çağrılıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr