EURO 2016'da turnuvanın en pahalı kadrosuna sahip olan Belçika, çeyrek finalde Galler'e yenilerek kupaya veda etmiş ve birçok kişiye göre beklentilerin uzağında kalmıştı. Belçika Futbol Federasyonu, organizasyonun ardından takımın yeni bir itici güce ihtiyacının olduğu gerekçesi ile Marc Wilmots'un işine son vermişti. 2012'den bu yana görev yapan Wilmots'ın yerine hangi teknik adamın geçeceği belirsizliğini korurken, federasyon internet sitesi üzerinden teknik direktör ilanı verdi.

Federasyon ilanda aranan özellikleri de sıralarken 'İletişim yönü güçlü, ekip yönetimi gelimiş ve taktiksel, stratejik uzmanlığını futbol dünyasına kanıtlamış birinin olması gerektiği belirtildi. Başvuruların 31 Temmuz'a kadar devam edeceği belirtilirken, 1 Eylül'de İspanya ile Brüksel'de oynanacak hazırlık maçı öncesi takımın başında yeni bir hocanın olması planlanıyor.

FIFA sıralamasında 54. sıradayken aldığı takımın başında 51 maçta 34 galibiyet almayı başaran Wilmots, takımını listede birinci sıraya kadar çıkarmayı başarmıştı. Belçika şu anda ise Arjantin’in arkasında ikinci konumda bulunuyor.

(Ntvspor)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr