Gezi direnişi sırasında öldürülen Abdullah Cömert, bugün doğum gününde mezarı başında anılacak. Abdullah Cömert, Gezi direnişi sırasında 3 Haziran gecesi biber gazı kapsülüyle hedef gözetilerek polis tarafından başından vurularak öldürüldü. Onun ölümüne neden olan polis memuru A.K hiç tutuklanmadı, hiçbir duruşmaya gelmedi. Acılı aile ise “güvenlik ” gerekçesiyle Balıkesir’e alınan davadan adalet çıkar umuduyla binlerce kilometre yol gitti ancak adalet bir arpa boyu yol alamadı.

Katil tutuklanmadı

Yaklaşık 3 yıldır gözyaşı dinmeyen, sağlık sorunları yaşayan anne Hatice Cömert, “Her gün kahroluyorum. Artık bu acıya dayanamıyorum. Her sabah, her akşam, yemekte Abdocan’ın gelmesini bekliyorum, ama gelmiyor. O hırsızlık yapmadı, cinayet işlemedi ama oğlumu sokakta vahşice katlettiler. Katil hâlâ tutuklu değil. O katile en ağır cezanın verilmesini istiyorum. Hakkını alacağım oğlumun” diye konuştu. Sokağa çıkan gençlere bomba atmak, onları öldürmek yerine, “Niye sokaklara çıknınız? Ne istiyorsunuz?“ diye sormak gerektiğini ifade eden anne Cömert, “Bizim hayatımızı mahvettiler. Çünkü huzur kalmadı. Ben oğlumu hiç unutmayacağım, unutturmayacağım” dedi.

Ağabey Adnan Cömert ise “Bir kardeşim katledildi, öteki kardeşim (Zafer) terörist ilan edildi. Hakkında Ali İsmail’in öldürülmesini protesto eden yürüyüşü düzenlemekten, Cumhurbaşkanı’na hakaretten örgüt üyeliğine kadar 7 ayrı dava açıldı. Hayatımız mahvedildi. Annem üzüntüden tansiyon ve kalp gibi hastalıklara yakalandı. Psikolojimiz altüst oldu” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr