Merkez Yıldırım İlçesi Akçağlayan Mahallesi'nde oturan Selime ve Özdemir Çelik çiftinin, bir tekstil fabrikasında çalışan kızları Behiye, iddiaya göre fazla kilosu olmamasına rağmen diyet yapmaya başladı. Ancak son aylarda aşırı kilo kaybedince rahatsızlanan Behiye, ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Bu kez kilo alması için tedavi gören Behiye Çelik, geçen cumartesi günü Yalı Sokak'taki evlerinde yaşamını yitirdi. Cumhuriyet Savcısı Behiye Çelik'in kesin ölüm nedenin belirlenmesi için cenazesini otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırdı.

'HAYAT DOLUYDU'

Behiye Çelik'in amcasının oğlu Erdal Çelik polise verdiği ifadesinde, "Behiye hayat dolu bir kişiliğe sahipti. Fazla kilosu da yoktu. Buna rağmen diyet yapmak istedi. İlaç almadı. Sonra kendisi aşırı kilo kaybetti. Bunu engelleyemedik. Defalarca hastaneye gitmesine rağmen yaşamını yitirdi" dedi.

Behiye Çelik'in kardeşi Adem Çelik  "Kardeşimin ölümü mukadderat. Başka bir şey söylemek istemiyorum. Acımız büyük" dedi. Ölümü ile ilgili soruşturma başlatılan Behiye Çelik Bursa'da toprağa verildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr