Eğitim Sen üyesi 144 eğitimci, Diyarbakır merkezli operasyonlarda gözaltına alındı, bunlardan 11’i ise tutuklandı. Terörle Mücadele Şubesi’nde 5 gündür gözaltında tutulan 17 öğretmenin, ek süre talep edilmemesi durumunda bugün Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.

Emzirme çağında

emzirme çağında olan bebeklerin anneleri de var. Bu öğretmenlerden biri Fatma Gülçiçek, 18 aylık Şerman bebeğin annesi olan Fatma öğretmen, günde 3 kez karakolda bebeğine süt veriyor. Adile Ekinci’nin 4 yaşındaki çocuğu Agit’in ise psikolojik destek için uzmanlara götürüldüğü belirtiliyor. Gözaltındaki Metin Çakır ve Hilal Çakır çiftinin iki çocuğu da, anne babasından uzak. Yazar ve öğretmen Murat Özyaşar’ın kızı 25 günlük Mavi Lorin’in annesi Sibel Oral da eşinden gelecek haberi bekliyor.

Gayri insani

Gazetemize konuşan Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Havva Karahancı, “Öğretmenler ve bebekleri ayrıca mağdur ediliyor. Yıllarca unutamayacakları şeyler yaşadılar ve yaşayacaklar. Öğretmenlerin, bu yönde muamele görmesi, gayri insanidir” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr