Kanun Hükmünde Kararneme (KHK) ile kapatılan Van Kadın Derneği (VAKAD) kurucularından feminist aktivist Zozan Özgökçe, blog yazıları ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle geçen cuma günü “Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama”, “örgüt propagandası” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla Van Emniyet Müdürlüğü tarafından ifadeye çağrıldı.

Özgökçe, ifadesi tamamlandıktan sonra savcının talebi üzerine gözaltına alındı ve geceyi emniyette geçirdi. Cumartesi günü polis tarafından adliyeye götürülen Özgökçe, savcılık tarafından adli kontrol uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Özgökçe: O adam kelepçesizdi bana kelepçe taktılar

Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Özgökçe, Van’da yeni doğan bir bebeğin cinsel istismar sonucu öldüğü haberini sosyal medya hesabından paylaşarak, kendisine kelepçe takıldığını ancak bebeğe cinsel istismar zanlısına kelepçe takılmadığına dikkat çekti. Özgökçe, “Bu korkunç insan da benimle beraber adliyedeydi. Bu adam kelepçesizdi ancak ben savcılık tarafından serbest bırakıldığım halde mahkemeye çıkana kadar kelepçeli kaldım” ifadelerini kullandı.

O korkunç insanlar daha makbul görülüyor

Gazetemize konuşan Özgökçe, “Saat 12.40’ta telefonla ifadeye çağrıldım, saat 13.25’te avukatımla emniyetteydim. Neden çağrıldığımda ilgili bana bilgi verilmemişti dolayısıyla hiçbir hazırlığımız yoktu. İfade verdikten sonra 19 aylık çocuğum olduğunu ve onu emzirdiğimi söylememe rağmen gece emniyette tuttular. İşim gücüm adresim belli. Van’da en son kaçacak kişi benim. Savcılıktan adli kontrolle serbest bırakılmama rağmen mahkemeye kelepçeyle sevk ettiler. Tecavüz zanlısına, kaçakçılık zanlısına kelepçe takılmamıştı bana taktılar. Buna itiraz ettiğimizde farklı şubelerin farklı uygulamaları olduğunu söylediler. O korkunç insanlar daha makbul görülüyor. Kaldı ki ben şüpheliyim o yaptım diye suçunu itiraf etmiş. Bu ülkede olanları açıklamakta zorlanıyorum” dedi.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr