Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında kötü bir sezon geçiren turizmcilerin yüzü, 9 günlük bayram tatiliyle güldü. Doluluk oranları, başta Çeşme olmak üzere yüzde 100'lere çıktı. Otellerde günler öncesinde rezervasyon yaptırmadan yer bulmak imkansız hale geldi. Ancak geçen Cuma gününden itibaren tatilcilerin dönüşlerinin başlamasıyla, yazlık bölgeler de bir anda boşaldı. Çeşme'deki bazı otellerde doluluk oranı yüzde 25'lere kadar indi. Benzer durumun diğer tatil bölgelerinde de yaşandığı belirtildi.

BİR HAFTALIK ARADAN SONRA ARTMASINI BEKLİYORUZ
Çeşme'de bayram sonrası sessizliğin hüküm sürmeye başladığını belirten Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, önümüzdeki sürecin bir haftalık aradan sonra belli olacağını söyledi. Bir tek Çeşme'de değil diğer tatil bölgelerinde de bayram sonrası rakamlarda düşüş olduğunu vurgulayan Veysi Öncel şöyle konuştu:

"Geçen cuma ve cumartesiden itibaren tatilciler otellerden ayrılmaya başladı. 4 gün tam kapasite doluluk yaşadık. Ancak ondan sonra bu oran yüzde 90 gibi yüksek olsa da gerilime yaşandı. Bayram tatili bitince de, bugünden itibaren büyük bir sessizlik hakim. Bunun bu şekilde 1 hafta sürmesini bekliyoruz. Ondan sonra rakamlar tekrar yükselebilir. Çeşme'nin geçen yıllardaki Temmuz ve Ağustos ayı doluluk ortalaması yüzde 80 ile 100 arasındaydı. Bu aralıklara bu yıl da tekrar çıkmasını umut ediyoruz. Ancak bunun olup olmayacağının habercisi, bir haftalık aradan sonra gelecek rezervasyonlarda saklı." Veysi Öncel, bayramda günü birlik tatilcilerin de önemle oranda Çeşme'yi ziyaret ettiğini ifade etti.

'DÜŞÜK FİYATLARDAN YARARLANSINLAR'
TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek de tatilcilere önemli bir hatırlatmada bulundu. Kuşadası ve çevresindeki tesislerdeki doluluk oranlarının bayram tatilinin bitmesiyle düştüğünü hatırlatan Fahrettin Çiçek şöyle dedi:

"Bayramda yoğunluk kayboldu. Sadece bayram döneminde tatile gelenler döndü. Bölgemiz yoğun bir bayram geçirdi. Tatil bitince de Kuşadası'nda, Didim'deki verilerde önemli azalmalar oldu. Temmuz ve Ağustos aylarında her şeye rağmen dolulukların iyi geçmesini ümit ediyoruz. Geçen yılla aynı oranlarda olmasa da, işletmeler geçen yılki gibi olmasa da belli bir yoğunluğu yakalayacak gibi gözüküyor. Bu arada bayramdan sonra fiyatlarda önemli biri düşüş de yaşanıyor. Tatilciler, fiyatları mutlaka incelemeli ve bu fırsatı kaçırmamalılar."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr