Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda konuştu. Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın "Abdullah Gül yüzde 49'un adayı olabilir" sözleri sorulan Erdoğan, ""Onu değerlendirmeyi gereksiz buluyorum. Bu tamamen fitne hareketidir. Sayın Baykal bu oyunları oynamayı bıraksın da başının çaresine baksın" dedi. Erdoğan, hükümetin gündeminde kabine revizyonu olmadığını da kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Türk Akımı projesi ilerliyor, Akkuyu Nükleer Enerji Santralinin ilk reaktörünün 2023 yılında hayata geçirilmesini hedefliyoruz. Bu süreci daha yakına çekmek istiyoruz. Sayın Putin ile sık sık gündemimizdeki konuları konuşuyor, iki ülke arasındaki ilişkilerin eski haline dönmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Siyasi olarak en üst düzeyde bir güven var. Turizm'de şu anda ciddi gelişmeler olmaya başladı. Bunun artarak devamını istiyoruz. Türkiyenin bürokrasiye kurban edilecek tek bir saniyesi yoktur. Bu konudaki kararlılığımızı her fırsatta tekrarlıyoruz. Türk vatandaşlarının vize alma zorunluluğu da insanlarımız arasındaki beşeri münasebetlerimize mani oluyor. Bu konuları ele alacağız. Putin ile ele alacağımız en önemli gündem maddesi Suriye'dir.Suriye konusunda önemli bir işbirliğimiz söz konusu. Birçok adımı beraber attık. Ülkenin toprak bütünlüğü korunarak siyasi çözüme ulaşılması ortak hedefimizdir. Nüfusun ötesinde 911 km'lik bir sınıra sahip olan Türkiye'nin buradaki konumu her şeyin üstündedir. Ateşkesin tahkim edilmesine önem veriyoruz. Rusya ile ortak çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Erdoğan daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

"KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ GÜNDEMDE DEĞİL"

Erdoğan, kabine revizyonu hakkında sorulan soruya "Hükümetin gündeminde böyle bir şey yok" diye yanıt verdi.

ABDULLAH GÜL AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Antalya milletvekili Baykal'ın "Abdullah Gül yüzde 49'un adayı olabir" sözleriyle ilgili "Onu değerlendirmeyi gereksiz buluyorum. Bu tamamen fitne hareketidir. Sayın Baykal bu oyunları oynamayı bıraksın da başının çaresine baksın" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr