Halepçe katliamının 28'nci yıldönümü nedeniyle siyasi parti ve STK'lerin oluşturduğu Demokrasi Platformu tarafından Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yapıldı.

HDP milletvekilleri Osman Baydemir ile Dilek Öcalan'ın da katıldığı açıklamayı okuyan İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Nalan Durdu, Halepçe'nin insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.
HDP milletvekili Osman Baydemir ise katliamların asla çözüm yöntemi olamayacağını ifade ederek, "Hiçbir katliam daha önce gerçekleşmiş bir katliamın yarasını sarmamıştır. Kimden gelirse gelsin katliam zihniyetini kınıyoruz" dedi.

İstanbul'da bildiriye imza attığı için gözaltına alınan 3 akademisyenin tutuklanmasını da eleştiren Baydemir, barış isteyenlerin ölüm veya tutuklama ile cezalandırıldığını öne sürerek şöyle dedi:
"Fikirlerini ifade ettikleri için çatışma çözüm değildir, savaş çözüm değildir, katliam çözüm değildir, dedikleri için bin 200’ü aşkın akademisyen önce siyasi linçe maruz bırakıldı.

Akabinde Cumhurbaşkanının talimatıyla haklarında dava ve soruşturmalar açıldı. Dün 3 tane akademisyen tutuklandı. Yani barışı istemenin bedeli ya ölümdür, ya da tutuklamadır. Şanlıurfalı kardeşlerimiz başımızı kuma gömmeyelim. Tek başına iktidar olan bu hükümet 1 Kasım'dan bugüne kadar 500’e aşkın sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Artık 24 saat sonra nerede bir patlama ve yıkım olacağını hangi eve bir acı düşeceğinin bilemez bir hale geldik. Artık bu iktidarın doğru yola çağrılmasının zamanı gelmiştir. Ak Parti'ye her oy veren vatandaşımız barış ve istikrara oy vermişti ama hükümet bunu kötüye kullandı."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr