Batman Belediyesi'ne İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atanmasının ardından kentte HDP ve DBP, Turgut Özal Bulvarı Basın Kavşağı'nda miting düzenlemek istedi. 'Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz' sloganıyla miting düzenlemek isteyen ve aralarında HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan'ın da bulunduğu partililer, toplandıkları Gülistan Caddesi üzerinden miting yapılacak yere yürümek istedi. Önlem alan polis, valilik tarafından gösteri, miting ve basın açıklamalarının yasaklandığını belirterek, partililerden dağılmalarını istedi.

Bu sırada kalabalık arasında bulunan bir grup önlem alan çevik kuvvet ekiplerine taşlı saldırıda bulununca, polis taş atanları gözaltına almak isteyince, arbede yaşandı. Polis de gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ederek dağıttı. Olaylar sırasında polis 10 kişiyi gözaltına alarak emniyete götürdü.

Batman Valiliği'nden daha sonra yapılan açıklamada kentte 3 gün boyuncu gösteri, miting, basın açıklaması gibi etkinliklerin yasaklandığı belirterek, bu etkinliklere katılacak belediye personeli hakkında işlem yapılacağı duyurulmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr