Batman'da bir imam hatip lisesinde 4 çocuun cinsel istismaa uğradığı iddia edildi. İddiayı HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran da Twitter hesabından yaptığı açıklamayla doğruladı.

Olayı twitter hesabından paylaşan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ın açıklaması şöyle:

“Batman'da 4 çocuğa tecavüz edildiği bilgisini üzerine yaptığımız araştırmada gündüz saatlerinde çocukların hastaneye getirildiğini ve muayenelerinin yapıldığı bilgisini edindik. Çocukların şuanda ne durumda ve nerde oldukları bilinmiyor. Hastane yetkililerinin hiçbirine ulaşamıyoruz. Bu olayın üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Yetkililerden derhal açıklama bekliyoruz" diye aktardı.

Batman Eğitim-Sen'den açıklama

İddialara ilişkin Batman Eğitim-Sen'in Twitter hesabından da bir açıklama yapıldı. Açıklamada "Batman'da bir imam hatip yatılı lisesinde 4 öğrenciye öğretmenleri tarafından tecavüz edildiği bilgisi var. Öğrencilerin Batman Bölge hastanesine kaldırıldığı bilgisi var .Başta Milli eğitim müdürü olmak üzere tüm il yöneticileri bunun bir numaralı sorumlularıdırlar.Ve bunun hesabını verecekler. Tüm il yöneticileri bunun bir numaralı sorumlularıdırlar.Ve bunun hesabını verecekler" denildi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr