İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı darbe soruşturması kapsamında tutuklanan bir komiser yardımcısının itirafları doğrultusunda yakalanan ve bir süredir emniyette gözaltında olan Gökhan Açıkkolu’nun bugün sabah saatlerinde vefatıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şüphelinin gözaltında bulunduğu süre içerisinde 2 kez fenalaştığı, ikisinde de gerekli tıbbi müdahalenin yapıldığı belirtildi.

”ŞÜPHELİ NEZARETTE DEĞİL HASTANEDE VEFAT ETTİ”

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlarla Mücadele Bürosu’nca 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan askeri darbe girişimi failleri hakkında başlatılan geniş kapsamlı soruşturma halen devam etmektedir.

Bu soruşturma kapsamında gözaltına alınan şahısların ifadeleri ve samimi ikrarları sonucunda FETÖ/PDY terör örgütü faal elemanlarına tek tek ulaşılmaktadır.

Bu doğrultuda;

İstanbul Ümraniye’de ikamet eden örgüt içerisinde kod adı Fatih olarak bilinen Gökhan Açıkkolu adlı şahsa da ulaşılarak ilgili Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı çerçevesinde Gökhan Açıkkolu’nun yakalanması ve ikametinde arama, el koyma ve inceleme işlemi yapılması talimatı verilmiş, 23 Temmuz 2016 tarihine İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı ile de şahsın ikametinde arama, el koyma ve inceleme yapılmıştır.

Aynı gün ve bu doğrultuda saat 23.00 sıralarında keyfiyet Gökhan Açıkkolu’ya tebliğ edilerek kendisi hakkında gözaltı işlemi uygulanmıştır.

Şahıs o tarihten bu yana İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü nezaretinde, 24 sat esası ile gözaltı darp cebir raporu da aldırılmak suretiyle Adliye’ye sevk edilmesini beklemekteyken,

28 Temmuz 2016 tarihinde rahatsızlandığını beyan etmesi üzerine 112 Acil Servis ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne intikal ettirilmiş, burada yapılan muayene sonrasında nezarethanede kalmasında sakınca olmadığının belirtilmesi üzerine yeniden nezarethaneye getirilmiştir.

Ancak, 5 Ağustos 2016 günü saat: 04.45 sıralarında Gökhan Açıkkolu’nun tekrar rahatsızlandığının haber alınması üzerine, iki dakika sonra 112 Acil Servis aranmış, bu arada gözaltında görevli Adli Tıp Doktoru tarafından şahsa ilk tıbbi müdahale yapılırken Gökhan Açıkkolu Eminiyet Müdürlüğü’ne ulaşan 112 Acil Servis ambulansına nakledilmiş, ambulans içerisinde de görevlilerce gereken tıbbi müdahele yapılarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne acilen intikal ettirilmiştir.

Gökhan Açıkkolu’nun 5 Ağustos 2016 günü saat 06.00 sıralarında hastanede hayatını kaybettiği bilgisi görevlilerimiz ve hastane görevlileri tarafından İstanbul Emniyeti’ne bildirilmiş olup, şüpheli Gökhan Açıkkolu’nun şeker hastalığından tedavi gördüğü bilindiğinden gereken ilaçlarını almasına izin verilmiştir.

Gökhan Açıkkolu’nun gözaltı sırasında fenalaşarak daha sonra da hayatını kaybetmesine ilişkin olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca ayrı bir soruşturma başlanmış olup, konu hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr