ATV’de yayımlanan “Kırgın Çiçekler” dizisindeki ‘Tacizci Kemal’ karakteri senaryonun vazgeçilmezi oldu. Yetimhanede yaşayan kızların hayat hikâyesini anlatan dizide, tam 44 bölümdür üvey kızına her fırsatta tacizde bulunan Kemal’in senaryo gereği zaman zaman sempatik tavırlar sergilemesiyle izleyicinin gözünde meşrulaştırılması toplumun pek çok kesimi tarafından endişeyle karşılanır oldu.

Ensar Vakfı’nın da adının karıştığı çocuk istismarının artık isyan boyutuna geldiği bu dönemlerde dizinin ana karakteri olarak ün yapan Tacizci Kemal şikâyet platformlarında de kaleme alınırken change.org sitesinde “Kırgın Çiçekler Dizisi kaldırılsın” kampanyası bile başlatıldı. Melek Bahat tarafından açılan imza kampanyasına kısa sürede yüzlerce kişi destek verdi.

Kampanyada topluma yanlış mesajlar verdiğine dikkat çekilirken dizide devlet korumasındaki çocukların abartılı bir şekilde dışlandığı öne sürülüyor. Açıklamada ayrıca bu çocukların yalancılıkla, hırsızlıkla ve cinayetle suçlanıp bekâret testine maruz kaldığı da dile getiriliyor.

Kötü örnek oluyor

Sikayetvar.com’da ahlak yapısının sorgulandığı bu diziye yönelik dikkat çeken bazı şikâyetler şöyle:

Ömer M: Kemal’in ne olduğunu anlamalı yeter artık. Böyle bir şey olamaz. Hangi anne kızına değil de öyle bir adama inanır ki? O bayan o dizide olduğu sürece o diziyi izlemeyeceğim. İzleyene de engel olacağım. Kötü örnek oluyor. 8 yaşında yeğenimin üvey babası var bana “benim annem de mi öyle olacak” diyor açıklama yapamıyorum. Kanalın kalitesi düşüyor.

Ali R: 22.02.16 tarihinde yayımlanan bölümü 10 yaşındaki kardeşim izlerken fark ettim. Üvey baba kızına tecavüz etmeye kalkışıyordu, anne ses çıkarmamakta Pavyon ortamı. Genellikle de çocuklar izlemektedir. Ruhsal ve psikolojik yapıları bozulmaktadır. Ülkemizin kültür, aile, ahlak yapısına aykırıdır. İvedilikle yayından kaldırılmalı...

Uğur Ö: Bu ne böyle! Kim yazıyor, yayınlayan nasıl yayınlıyor, RTÜK nerede, devlet nerede, hepimizin çocuğu var ne kadar kötü dizi!

Serpi D.: ‘Kırgın Çiçekler’ dizisinin çocukların ve toplumun psikolojik sağlığını bozduğunu düşünüyorum ve yayından kaldırılmasını talep ediyorum.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr