Bu kapsamda düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda Mardin'de 1, İzmir'de ise 5 kişinin daha yakalanmasıyla toplam gözaltı sayısı 19'a ulaştı.

Basmane Aziziye Parkı'nda asayiş uygulaması yapan motorlu yunus timlerinin geçen cuma günü durdurduğu 35 DA 3754 plakalı otomobilden indirilen 4 kişiden 2'sinin üzerinde tabanca bulunması üzerine, yapılan detaylı arama, kenti bombalı bir saldırıdan kurtardı. Tabanca bulunan kişileri yere yatırıp kelepçeleyen polis, otomobilin bagajını açtığı anda cephanelik gibi valizle karşılaştı. Giysilerin altına yerleştirilen, 2'si Çin yapımı 3 el bombası, gece görüş dürbünü, tabancalara ait susturucu, fünye, bomba düzeneği, bombanın zaman ayarlayıcıları bulundu. Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekilen otomobildeki detaylı aramada, plastik patlayıcı bulunmadı, ancak fünye ve düzeneklerin, plastik patlayıcı için hazır halde tutulduğunun anlaşıldığı ifade edildi. 

İKİSİ DAĞ KADROSUNDAN

Gözaltına alınan 4 kişiden 2'sinin PKK'nın dağ kadrosundan olduğu ve bir süre önce ülkeye giriş yaptıkları saptandı. Araçta yardım ve yataklık amacıyla bulunan bir kişinin de, halen sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların sürdüğü Nusaybin'den bir süre önce geldiği tespit edildi. 

Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinin ortaklaşa yaptığı operasyonlarda gözaltılar devam etti. İzmir'de olayla bağalantıları oldukları şüphesiyle 9 kişi daha gözaltına alındı.

GÖZALTI SAYISI ARTTI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutulan şüphelilerin sorguları sürerken, soruşturma derinleştirildi. Şüphelilerle bağlantılı olduğu belirlenen kişilere yönelik olarak bugün sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda Mardin'de 1, İzmir'de 5 kişi daha yakalandı. Operasyonda, silah ve örgütsel doküman ele geçirildiği öğrenildi. Böylelikle gözaltına alınanların sayısı toplam 19'a çıktı.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr