Son açıklama Hükümet Sözcüsü Numan Kurtuluş'tan geldi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı önünde gerçekleşen bombalı saldırıda 28 kişinin yaşamını yitirdiği ve 61 yaralının olduğunu söyledi.

Dünya Ankara'daki patlamayı böyle gördü

TSK'den Ankara saldırısıyla ilgili açıklama

Birleşik Krallık'tan Başkent saldırısı açıklaması

Ankara'da ikinci patlama sesi

CHP'li Tarhan: Hastaneye götürülmemiş 12 cansız beden var

Ankara'daki patlama sonrası Twitter ve Facebook engellendi

Türk yetkili: İlk işaretler PKK'yi gösteriyor

Kılıçdaroğlu: Bu ülke bu acıları hak etmiyor

Demirtaş: Ankara'daki acımasız saldırıyı kınıyorum

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş'tan ilk açıklama

İşte Ankara saldırısının patlama anı

Polis çevreyi çember altına aldı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri 20 ambulans olay yerine sevk edildi, yaralılar hastaneye gönderilmeye başlandı. Patlamanın nedeninin henüz belirlenemediği öğrenildi.  

Patlama sonrası yanan araçlara itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Olay yerinden uzaklaşılması için çağrılarda bulunuluyor.

Başbakan Davutoğlu, 'patlama bilgisi geldi, bakacağız' dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik twitter üzerinden Ankara'daki saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Çelik, 'Terör Ankara’da alçakça saldırdı. Lanetliyoruz bu saldırıyı. Vatandaşlarımızın en yoğun olduğu bölgelerden birinde bu saldırının gerçekleşmesi terörün hainliğini ve alçaklığını bir kere daha gösteriyor' dedi.

Sağlık Bakanı'ndan ilk açıklama

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu,"Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan bir saldırı. Cam kırılmalarına bağlı yaralıları ziyaret ettim. An itibari ile 10 yaralı hastaneye geliyor. Yaralıların ilk tedavileri yapıldı.

61 yaralımız var.Hafif ve orta düzeyli yaralılar diyebileceğimiz nitelikte. Olay yerinden net rakam vermem söz konusu değil. Olay yerinden 20-21 vefat eden olduğu gibi bilgiler geliyor.
Kan ihtiyacımız yok. " dedi.

Veysel Eroğlu: "Bir terör örgütü gerçekleştirdi diye duyum var"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili, "Bir terör örgütü gerçekleştirdi diye duyum var" dedi.

Melih Gökçek'ten açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 'Devletimiz kararlı tutumundan bir adım geri atmayacaktır. Saldırıyı yapanlar çok kötü karşılık görecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın' dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr