Sputnik'in haberine göre Donald Trump, cumartesi günü Florida’da düzenlediği kampanya mitingine katılan yüzlerce kişiden, kendisiyle beraber sağ ellerini kaldırıp 15 Mart’taki ön seçimlerde kendisine oy vermeye yemin etmelerini istedi. Trump’ın Alman Nazi lideri Adolf Hitler’in Nazi selamıyla yaptığı şov, özellikle ABD’deki Yahudi toplumunda büyük tepki yarattı.

Yahudi örgütlerinden İftira ve İnkârla Mücadele Birliği, Trump’ın bu hareketini ‘mide bulandırıcı ve faşizan’ olarak niteledi. Sosyal medyada da birçok kişi, Trump ve destekçilerinin Nazi selamı vermesini kınadı.

Meksika sınırına küçük Çin Seddi istiyor

Tepkilere rağmen geri adım atmayan Donald Trump’ın göçmenlere karşı Meksika sınırına duvar örme teklifi de tartışmalara yol açtı.

Meksika’dan ülkesine sadece suçluların geldiğini savunan ve başkan olması halinde 11 milyon kişiyi sınır dışı edeceğini yineleyen Trump, Hispanik göçmenlere karşı “Sınıra duvar örelim, parasını da Meksika versin” dedi. Çin Seddi’ni örnek gösteren Trump, “Onların traktörleri ya da vinçleri yoktu ama 21 bin kilometre uzunluğunda bir duvar yaptılar. Bizim ise sadece 1600 kilometre uzunluğunda bir duvara ihtiyacımız var. Ve bu çok yüksek bir duvar olacak” dedi.

Trump’ı faşist liderler Mussolini ve Hitler’e benzeten Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ise, “İnsanlık tarihinde maalesef bu tür rahatsız edici konuşmaların yapıldığı dönemler var” diyerek Cumhuriyetçi adaya tepki gösterdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr