Başkanlık Anayasası'na en sert tepki Trakya'dan geldi. CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, "yeni anayasa" için "Artık AKP bir çete haline gelmiştir. " ifadelerini kullandı.

İşte Lüleburgaz'dan yükselen çığlık

Son bir yılda 25 bombalı saldırının yaşandığı, her gün şehit haberlerin geldiği, euronun 4 TL’yi geçtiği, halkın her gün biraz daha fakirleştiği, elektrik kesintisinden fabrikaların üretimi durdurduğu bu günlerde, iktidar partisinin AKP’nin tek derdinin anayasa değişikliği ve başkanlık sistemini getirmek olmasını hayret ve dehşetle tüm halkımız takip etmektedir. 

Sadece muhalefet partililer değil kendi içinde muhalif sesleri de korkuyla, baskıyla sindirmeye çalışan gazeteleri, televizyonları kapatan iktidar partisi AKP artık halkın temsilcisi bir siyasi parti olmaktan çıkmış, ülke yönetimine el koymuş bir çete haline gelmiştir.

Kendi Milletvekillerine, kendi bakanlarına bile güvenmeyen, attıkları oyu göstermeleri için baskı yapan bu iktidar, Anayasa görüşmelerinin Türkiye’deki tüm televizyonda yayınlamasını engelleyerek halkın haber alma ve bilgilenme özgürlüğü hakkını da gasp etmektedir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ve halkın temsilcisi milletvekilleri askeri darbelerde bile bu kadar aşağılanmamış, iktidar sahipleri 78 milyonluk bu büyük milleti hiç bir zaman bu kadar aptal yerine koymamıştır.

Bütün bu karanlıklar içerisinde bile umudumuzu kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Emperyalist merkezlerde planlamış nice projeyi ve kendisine giydirilmeye çalışılan kefeni yırtıp atmış Türk Milleti bu karanlık günlerini de mutlaka aşacaktır.

Halkın temsilcisi Milletvekilleri eğer bu kaynağı yurt dışında projeyi durduramazlarsa, bu millet sandıkta Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıkacak ve Cumhuriyetin yıkılmasına kocaman bir -HAYIR- diyecektir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr