Tuncel: korkuyorlar, korksunlar..

Tunceli’de konuşan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, “ Özgür Gündem gazetesine baskın yapıldı, gazete kapatıldı. Özgür Gündem şahsında muhalif basını susturmak istiyorlar, çünkü korkuyorlar. Korksunlar. Bu zorlu dönemde kazanacak olan halklar olacak. Bu yüzden bize düşen görev mücadeleyi büyütüp direnişi güçlendirmek” dedi.  

ÖGC: basına darbe girişimi

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), Özgür Gündem’in kapatılmasıyla ilgili “Basına Darbe Girişimi” başlıklı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Onlarca çalışanları katledilmiş, onlarcası gözaltına alınmıştır. Yine yüzlerce defa sansürlenmiş ve kapatılmıştır. Buna rağmen gerçekleri yazmaktan taviz vermemiştir. Gazete çalışanları katledilmiş, haber ajansları defalarca kapatılmıştır. Özgür Gazeteciler Cemiyeti olarak özgür basının şimdiye kadar böylesi baskılarla hiç bir zaman geri adım atmadığını ve bundan sonra da geri adım atmayacağını belirtiyoruz. Özgür Gündem'e yönelik baskıları şiddetle kınıyoruz. Sonuna kadar Özgür Gündem'in yanında olduğumuzu belirtiyoruz” denildi.

GAZETE DAĞITIMINA POLİS ENGELİ

Öte yandan Özgür Gündem gazetesinin önünde toplanan kalabalık yapılan açıklamadan sonra İstiklal Caddesi'nde gazete dağıtımına giderken polis engeli ile karşılaştığı öğrenildi.

(Fotoğraf: Fatih Polat)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr