Rodrigo Duterte, Filipinler'de 2400'ü aşkın insanın ölümüne sebep olan uyuşturucu karşıtı savaş konusunda kendisine Obama tarafından soru yöneltilebileceği söyleyenince, "Saygılı olmalısın. Gelip öylesine soru sorma ve demeçte bulunma. Sürtüğün oğlu, seni forumda lanetleyeceğim" dedi. Obama'nın soru sorduğu durumda 'domuzlar gibi çamurda yuvarlanacaklarını' söyledi.

Obama: Duterte, renkli bir kişiliğe sahip

Filipin devlet başkanının Obama ile salı akşamı Vientiane'de görüşmesi planlanıyordu. Duterte'nin bu sözleri üzerine, ABD başkanı Duterte'nin 'renkli bir kişiliği olduğunu ve ekibine bu görüşmenin gerçekten işe yarar olup olmadığını araştırmaları talimatını verdiğini' söyledi. Görüşmenin iptali ihtimalinin sinyalini veren Obama, "Eğer bir toplantıya katılacaksam, her zaman gerçekten verimli oldmasına ve bir şeyin gerçekten yapılmasına dikket ederim" dedi.

G20 zirversinde Obama, 'Filipinler'de uyuşturucu sorunun önemini farkında olduğunu ancak bu durumla baş edilme şekli konusundaki endişelerini dile getirmekten çekinmeyeceğini' belirtmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr