İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Ankara Milletvekili Aydın Ünal’ın A Haber’de, Cumhuriyet Gazetesi ve T24 internet sitesini hedef göstermesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Dikmen, bu açıklamaların basın özgürlüğüne müdahale olduğunu belirtti.

Ankara’da yaşanan kanlı terör saldırısı sonrası Cumhuriyet ve T24 yayın yasağını tanımadı ve halkı bilgilendirmeye devam ettiğini duyurdu.

A Haber’de yayınlanan programa katılan Ankara Milletvekili Aydın Ünal ise burada“Cumhuriyet gazetesi ve T24 gibi, terör örgütleri adına faaliyet gösteren, gazetecilik yapmayan, bu şer odaklarının, mutlaka dokunulmazlıklarının kalkması gerekiyor. Savcılara, hakimlere de buradan suç duyurusunda bulunuyorum” açıklaması yaptı.

Aydın Ünal’ın bu sözlerinin “sansür” çağrısı olduğunu belirten İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Ünal’ın açıkça Cumhuriyet ve T24’ü hedef gösterdiğini vurguladı.

Dikmen şunları söyledi:
“Bu tür hedef göstermelerin ardından gazetelere taşlı sopalı baskınlar yapıldığı halen daha hafızalarımızda yer almaktadır. Hükümet etmekle görevli bir partinin milletvekilinin işi, öncelikle basının özgürlüğünü savunmak ve korumaktır. Ülkenin başkentinde yaşanan bombalı saldırıyı haberleştirdikleri için hiçbir basın organı hedef gösterilemez. Bunu yapan kurumlara sansür çağrısı yapılamaz. Buradan tüm kamuoyuna Anayasa’nın 28. maddesini tekrar anımsatıyoruz; Basın hürdür sansür edilemez.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr