AKP'de 3'üncü genel başkanın seçileceği 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre'nin Divan Başkanı olarak Bekir Bozdağ seçildi. Divan üyelerinin AKP'lilere mesajını okuyan Bozdağ, AKP'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisi olduğunu söyledi.

Bozdağ, "AK Partiyi dünyanın en büyük siyasi markalarından biri haline getiren ustaların ustası Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. AK Parti'yi kuran başarıdan başarıya koşturan Recep Tayyip Erdoğan'ı bütün gönüldaşlarımız adına dua ile anıyor ve Allah'ın selamıyla selamlıyorum. Selamun Aleykum. Fiziken aramızda olmasanız da manen aramızdadır. AK Parti Tayyip'in partisidir. Ve öyle olmaya devam edecektir. Kurumsal olarak devam ettikçe Cumhurbaşkanımızı AK Parti'den, AK Parti'yi Cumhurbaşkanımızdan ayrı düşünmek mümkün değildir. Tek neferi vardır o da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Seçilmiş Cumhurbaşkanı ile AK Parti hükümetinin uyum içinde çalışması Türkiye'nin gücüne güç katacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız yolun yolumuz davan davamızdır" diye konuştu.

YILDIRIM, DAVUTOĞLU VE ERDOĞAN GÖRSELLERİ

Kongrede CHP'yi Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, MHP'yi ise Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel temsil ederken, SP, BBP, HÜR DAVA, DP ve DSP'nin genel başkan yardımcıları, STK Genel Başkanları, yurt dışından gelen davetlilerin ismi okundu. AKP'nin 2014 yılı seçim şarkısı olan Uğur Işılak'ın yazdığı 'Recep Tayyip Erdoğan' şarkısı eşliğinde Gençlik Kolları'nın hazırladığı Binali Yıldırım, Ahmet Davutoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri tribünlerde gösterildi. Posterleri gören partililer, uzun süre slogan atarak alkışladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr