Partisinin grup toplantısında Musul operasyonu konusunda “Koalisyon güçleri içerisinde havadan müdahalede bizim hava kuvvetlerimiz de yer almıştır” diyen Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra ise “İcap edince olacak. Prensip olarak koalisyonun içinde olmasında mutabakat var” diye konuştu.

Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada. Musul operasyonunu yakından takip ettiklerini belirtti. Yıldırım, “Her gelişmeye uygun planlarımız, hesaplarımız yapılmıştır. Hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Türkiye’nin aleyhine bir durum ortaya çıkarsa gereken adım anında atılacak, misliyle karşılık verilecektir. Operasyonda ön saflarda olanlar, Başika’da eğittiğimiz milislerdir, Ninova mücahitleridir. Peşmergelerle birlikte operasyona katılmışlardır. Koalisyon güçleri içerisinde havadan müdahalede bizim Hava Kuvvetlerimiz de yer almıştır. ‘Musul’da Türkiye’nin işi yok’ diyenler cevabını almıştır” dedi.

‘Prensip olarak mutabıkız’

Yıldırım, grup toplantısından sonra gazetecilerin ‘havadan müdahalede hava kuvvetleri koalisyon güçleri içerisinde yer aldı’ sözlerinin sorulması üzerine “İcap edince olacak zaten. Prensip olarak koalisyonun içinde olmasında mutabakat var” dedi. Yıldırım, “Henüz yer almadı değil mi” sorusuna ise “Oradaki operasyonların detayını bilmiyorum tabii ama önemli olan koalisyonun içinde olmak” yanıtını verdi.

Konuşmasında Irak Başbakanı Haydar El İbadi’ye de tepki gösteren Yıldırım, “Irak’ın yaklaşık yarısı terör örgütlerinin kontrolüne geçti. Bunu görmeyenler çıkmışlar bize koca koca laflar ediyorlar” dedi.

     Kaynak: Cumhuriyet.com.tr