Namaz çıkışı açıklama yapan Binali Yıldırım, "Ramazan bayramının ilk günündeyiz. Eyüp Sultan hazretlerinin huzurundayız. Bütün milletimin mübarek ramazan bayramını tebrik ediyorum.
Özellikle kardeşliğimiz birliğimiz beraberliğimiz daim olsun Dileklerimi cenabı mevladan niyaz ediyorum. Bayramlar dargınlıkların sona erdiği kardeşliğin kucaklaşmanın doruğa erdiği güzel günler. Sınırılarımızda yurdumuzun dört bir köşesinde gece gündüz demeden bu vatanın bekçileri polislerimiz, askerlerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz, korucularımız bizim huzurumuz için milletimizin huzuru için canlarını ortaya koyuyorlar, şehit oluyorlar. Şehitlerimize bu mübarek günde Allah'tan rahmet, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyoruz. Bu mücadele devam edecek. Bu, Türkiye'nin gelecek mücadelesi, istikrar mücadelesi, beka mücadelesidir. Evelallah milletimiz müsterih olsun. Terörü, Türkiye'nin gündeminde en alt sıralara getirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Yıldrım konuşasına şöyle devam etti: "Terörün dini yok, milleti yok, kitabı yok, kutsalı yok. Bugün İstanbul'da, yarın Londra'da, daha dün akşam mukaddes topraklarda Medine'de masum insanların canına kastetti. Dolayısıyla bu, Türkiye'nin mücadelesi değil, insanlığın mücadelesi, dünyanın meselesi. Onun için birlikte, hep birlikte bu mücadeleyi yapmamız gerekir"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr