Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun 'AKP içinde Byloock kullanan vekiller var' açıklamasına işilkin, "Elinde böyle bir şey varssa belgelerini bize versin, biz de gerekeni yapalım. Kemal Bey'den beklenen varsa böyle bilgileri bizimle patylaşması. Böyle bir şeyi biliyor da bizi bilgilendirmiyorsa görevini yapmıyor demektir. Kemal Bey ile zaman zaman görüşüyoruz. Tespitleri oluyor, bize söylüyor araştırıyoruz. Elinde varsa bir bilgi bizle paylaşması gerekir" dedi.

Yıldırım, erken seçim iddiaları için "Suçluları temizlemek için erken seçim mi yapılır. Bu akla ziyan bir şeydir. Seçim demek 1 yıl kayıp demektir" diye konuştu.

GARNİZON KOMUTANI'NIN PROTOKOLDEN ÇIKARILMASI 

Yıldırım, 29 Ekim'den itibaren protokollerde artık garnizon komutanının yer almaması ilgili de "Sadece Jandarma'nın yani alay komutanlarının olduğu yerlerde çelenk koyma işi illerde belediye başkanları, ilçelerde ise kaymakam ya da belediye başkanı tarafından yapılacak" dedi. 

"RAKKA BİZİM MESELEMİZ DEĞİL"

Yıldırım, Rakka olası operasyonuna ilişkin ise "Biz memleketimizde vatandaşımızın güvenliğin, huzurunu sağlamak için elbirliğiyle çalışıyoruz. ABD ve diğer koalisyon güçleri Türkiye de dahil, bir DEAŞ'la mücadele söz konusu. Fırat Kalkanı'nın amacı da budur. ABD, DEAŞ'la mücadelede Münbiç'ten sonra ikinci odak noktası olarak Rakka'yı görüyor. Mücadele için bizimle karşılıklı görüşüyorlar. Bizim açık ve net bir duruşumuz var. Rakka operasyonunda DEAŞ'a karşı sizinle olabiliriz ama terörist grup tanımladığımız PYG/YPG gibi unsurlar yer alırsa biz yokuz. Terör örgütüyle başka bir terör örgütüyle mücadele hukuk devletine yakışmaz" dedi.

KIŞANAK'IN GÖZALTINA ALINMASI

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı2nın gözaltına alınmasına yla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

Gözaltı süreci sona ermeden atama yapmak söz konusu değil. Savcılık ya bırakacak, ya da mahkemeye sevk edecek. Süreç nasıl tamamlanırsa ona göre hareket etmek lazım. Bu geçiş süreci içinde valilik şehrin acil hihtiyaçları için herkesi devreye sokabilir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr