Başbakan Binali Yıldırım, medya kuruluşlarının temsilcileriyle Çankaya Köşkü'nde biraraya geldi. Yıldırım, gazetecilerin sorularını cevapladı.

MHP İLE ORTAK ETKİNLİK

Partisinin grup toplantısında 'bozkurt işareti yaptığının hatırlatılması üzerine Başbakan Yıldırım, "Ülkücüleri unutmayın diye bağırdılar, ben de o işareti yaptım" dedi. MHP ile ortak etkinliğin karara bağlanmadığına işaret eden Yıldırım, "Belki süreçte hangi formatta olur bilmem ama ortak etkinlik olabilir" diye konuştu. 

BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISINA YANIT

MHP liderinin "idam" desteği hakkındaki soruyu da yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, "referandum sonrası MHP ile oturur konuşuruz" dedi.

"CHP ÇOK HIZLI DEĞİŞİYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum açıklamalarını değerlendiren Yıldırım, "CHP çok hızlı değişiyor, bu ani değişiklikler vatandaşın gözüne girmeye yaramaz" dedi. 

FİGEN YÜKSEKDAĞ'IN VEKİLLİĞİNİN DÜŞÜRÜLMESİ: BUNDAN SONRA DA OLACAK OLAN BU

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin olarak ise Yıldırım, "Kim olursa olsun kesinleşen cezası olanın durumu TBMM'de okunur. Bundan sonra da olacak olan bu" ifadelerini kullandı. 

Binali Yıldırım'ın gazetecilere yaptığı açıklamalardan satırbaşları şöyle:

- Gerçek anket 16 Nisan'da. 16 Nisan'da hepimiz boyumuzun ölçüsünü alacağız.

- Referandumda hayır çıkması durumunda yolumuza devam edeceğiz.

- (Rakka operasyonu) PYD/YPG ile bu iş olmaz. ABD bu işleri Türkiye ile yapmalı, olması gereken bu.

- (KHK ile ihraçlar) Haksızlık varsa düzelecek. Maalesef bazı yöneticiler geçmiş hesaplarını görüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr