Başbakan Binali Yıldırım, Çamlıca Bağlantı Yolu'nda düzenlenen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, BDDK ve SPK hizmet binalarının temel atma törenine katıldı. Programda ayrıca Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da yer aldı.

Burada bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, "İstanbul'a bir teşekkür daha borcumuz var. Çok teşekkürümüz var; ama bir borcumuz daha var. 15 Temmuz... O geceyi hatırlayın. 15 Temmuz gecesi İstanbul, Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin her köşesinden alçak FETÖ örgütüne karşı millet meydanlara indi. Cumhurbaşkanımız 'Gün bugün inelim meydanlara bu alçaklara dersini verelim' dedi. Ve sizlere akın akın meydanlara indiniz. Biran bile tereddüt etmediniz. 2. Kurtuluş Savaşı'nı başarıyla sonuçlandırdınız. Ve bu alçaklara darbeyi vurdunuz" dedi.

"İSTANBUL DEMEK TÜRKİYE DEMEKTİR"

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarihin en kadim ve görkemli şehirlerinden biri olan İstanbul'un zenginliğine bir zenginlik daha katıyoruz. Bu merkez yapıldığında adeta küçük ölçekli bir şehir olacak. 50 bin çalışan, 30 bin gelen giden gün içinde burada 80 bin kişi olacak. Bu ne demektir; yeni iş yerleri, alanları olacak. Gençlerimize iş imkanı olacak. İstanbul öyle bir şehir ki... Napolyon diyor ki, 'Eğer dünya tek ülke olsaydı, mutlaka başkenti İstanbul olurdu'. Nasıl bir şehirde yaşadığımızı anlayalım. Ve İstanbul demek Türkiye demektir. İstanbul Türkiye'nin özetidir. Anadolu'nun her köşesinden bütün vatandaşlarımız, kardeşlerimiz İstanbul'a geldi. İstanbul'da mekan kurdu."

'BAŞKANLIK' ÇIKIŞI
 

"İstanbul finansman için yatırımcılar ve yatırımcılara kaynak için en ideal yer. O yüzden böyle bir projeye karar verdik" diyen Başbakan Yıldırım, "Darbecileri yerle bir ettik. Bölücüler de yerle bir edeceğiz, yetmez. Bir işimiz daha kaldı. Türkiye'de istikrarın sürmesi lazım. İstikrar sürecek Türkiye büyümeye devam edecek. Nasıl olacak? Başkanlıkla olacak. Şimdi biz diyoruz ki siyasi partilere. Millete hepinizin sözü var, bizim de sözümüz var. Ne dedik? Seçimlerde yeni Anayasayı yapacağız ve Türkiye'de istikrarı kalıcı hale getireceğiz. İstikrarın kalıcı hale gelmesinin yolu başkanlıktan geçiyor. Bakın 7 Haziran'da neler yaşadık? Hükümet kurulamadı. Eğer öyle devam etseydi bugün Türkiye PKK, FETÖ ve DEAŞ ile mücadele edebilir miydi? Allahtan millet tehlikeyi gördü ve hemen kararını değiştirdi. Tekrar AK Parti'yi tek başına iş başına getirdi. Böylece güçlü iktidarla siyasi istikrarla birçok sorunun üzerine cesaretle gidiyoruz. Bu istikrarı kalıcı hale getirmek, zayıf iktidarlardan ülkeyi kurtarmak ve sürekli kalkınma, büyüme, milli birlik ve kardeşliği kuvvetlendirmek için başkanlık sistemine ihtiyaç var. Biz diğer siyasi partilere diyoruz ki, gelin Meclis'ten bu anayasayı geçirelim kararı millete bırakalım. Millet ne diyorsa o. Biz başkanlık diyoruz. Biz başkanlık Türkiye için gereklidir diyoruz. Başkanlıkta güçlü siyasi irade, tek başına istikrar ve Türkiye'nin birliği, beraberliği, kardeşliği var" ifadesini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr