Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma törenine katıldı.
Temel atma törenine başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin olmak üzere AKP Milletvekilleri, diğer protokol yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada bir konuşma yapan Binali Yıldırım, metro hattının temelini atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Geçtiğimiz günlerde, senelerde Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber çalışma bahtiyarlığını yaşadığım bu mübarek şehire, İstanbul'a kazandıracağımız bu eserin bugün temelini atmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. 2018'in en geç sonunda, artık Bakırköy İDO iskelesinden Kirazlıya'ya kadar Bakırköy Özgürlük Meydanı, Bahçelievler'e kadar tam 9 kilometre, yerin altından 40-50 dakikada geliyordunuz. Şimdi artık 10 dakikada gelecek ve 10 dakikada gideceksiniz" diye konuştu.

"1994 İSTANBUL İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASIDIR"

"İstanbul'a hizmet etmek adeta ibadet gibidir" diyen Başbakan Yıldırım, "Ne diyoruz halka hizmet Hak'ka hizmettir. İstanbul medeniyet şehridir, tarih ve kültür şehridir, İstanbul ilim, irfan ve ticaret şehridir. AK Parti hareketi İstanbul'da başladı. Nasıl başladı? Recep Tayyip Erdoğan ile başladı. İstanbul'un 1994'ten önce ne halde olduğnu gençler bilmez. Ama bizim yaşamızdakiler, 30 yaşındakiler çok iyi bilirler. İstanbul, 'çukur', 'çöp', 'çamur' diye '3 Ç' ile özetleniyordu. Milletin adamı, içinizden çıkan birisi, 'Bu İstanbul'un hak ettiği birşey değil, İstanbul buna layık değil, İstanbul'u bu sefaletten kurtaracağım' dedi. 1994 İstanbul için bir dönüm noktasıdır. Dünya şehri İstanbul'un dağ gibi sorunlarının dağ gibi hizmetlere çözülmeye başladığı tarihin adıdır. İstanbul'da başlayan kutlu yürüyüş, bugün Türkiye'de aynı şekilde, aynı kararlılıkla kurucumuz, liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"MARMARAY AÇILDIĞI GÜNDEN BERİ 142 MİLYON İSTANBULLUYA HİZMET ETTİ"

Başbakan Binali Yıldırım, "Recep Tayyip Erdoğan, bir İstanbul sevdalısıdır, bir Türkiye sevdalısıdır. Osmanlı, Marmaray'ı planladı, dedemiz Sultan Abdülmecid, Sultan Abdülhamid projelerini çizdi. 100 yıl sonra Marmaray'ı hayalden gerçeğe dönüştüren kim? Onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıdır. Bugün Marmaray, açıldığı günden beri tam 142 milyon İstanbulluya hizmet etti. İşte hizmet bu, AK Parti farkı da budur."

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ, OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜNÜ, AVRASYA TÜNELİNİN AÇILIŞ TARİHLERİNİ VERDİ
Yıldırım, konuşmasındta İstanbul'a daha çok eserler kazandıracaklarını belirterek şunları söyledi:
"7 tepeli İstanbul'a 7 tane, yıldız gibi eser yapıyoruz. Bir; Marmaray yapıldı ve açıldı. İki; hemen Marmaray'ın yanında Avrasya Tüneli'ni yapıyoruz. 20 Aralık'ta onun açılışını hep birlikte Cumhurbaşkanımızla yapacağız. Hayırlı, uğurlu olsun. Üç; yetmedi, Yavuz Sultan Köprüsü. Dünyanın üzerinden tren yolu da geçen en geniş köprüsünü bu güzel şehire, İstanbul'a kazandırdık. 26 Ağustos'ta büyük bir coşkuyla Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açacağız. Dört; İstanbul-İzmir'i komşu kapısı yapacak, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osman Gazi Köprüsü. Bunun açılışını da 30 Haziran'da yapacağız. Beş; İstanbul-Ankara hızlı trenini yaptık, hizmete aldık. Altı; dünyanın en büyük havalimanı İstanbul'a yakışır. 26 Şubat 2018'de de dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a kazandırıyoruz.Yedi ve sonuncusu; 'Kanal İstanbul' projesi... İstanbul'a bir boğaz yetmez ikinci bir boğaz olarak Kanal İstanbul geliyor."

"5-6 YIL İÇİNDE 400 KİLOMETREYİ BULACAĞIZ"

Binali Yıldırım İstanbul'un trafik derdi olduğunu söyleyerek, "Metrolar yapılıyor, 94'te yarım yamalak 45 kilometre metro vardı. Bugün 146 kilometre metro hattı çalışıyor. Önümüzdeki 5-6 yıl içinde 400 kilometreyi bulacağız. Başkanımız açıkladı, bu yetmez dedi. Dünya şehri İstanrbul eninde sonunda 999 kilometreyi bulacak" şeklinde konuştu.

"BARIŞI, KARDEŞLİĞİ, DAYANIŞMAYI EN İLERİ NOKTAYA TAŞIYALIM"

Dün Van'da 23 yeni tesisin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmaya da değinen Binali Yıldırım şöyle konuştu:

"Van'da vatandaşlarımızla, gençlerimizle bir araya geldik. Teröre inat kardeşliğimizi orada en iyi şekilde ortaya koyduk. Orada bir şey söyledim; gençler bu terörün tuzağına aldanmayın, gelin ananızın-babanızın kucağına... Onların şevkatli kolları arasına... Devletimizin sıcak karşılamasına...Çünkü bu yol çıkmaz bir yoldur, umutsuz bir yolculuktur. Enerjimizi umutsuz bir yolculuk uğruna tüketmeyelim, kardeşliğimizi pekiştirelim. Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru elele kolkola çalışarak ilerleyelim. Çünkü paylaşacak çok şeyimiz var. Bu topraklar hepimize yeter. Onun için ayrışmayı çatışmayı ortadan kaldıralım. Barışı, kardeşliği, dayanışmayı en ileri noktaya taşıyalım. Bu mübarek ayda görüyorsunuz terör örgütlerinin hiçbir kutsalları yok. Bunlar Ramazan demezler. Bayram demezler. İnsanları gözlerini kırpmadan öldürüyorlar. Şehitler ölmez, şehitler bizim kalbimizin merkezinde. Onlar bu milletin geleceği, vatanın bütünlüğü için canlarını seve seve verdiler. Onlar bu Ay-Yıldızlı bayrağın daha yücelere çıkması, dalgalanması için şehit oldular. Onlar bizim kalbimizin en güzel köşesinde yaşamaya devam ediyor."

"TÜRKİYE DÜNYANIN EN FAZLA BÜYÜME SAĞLAYAN 5 ÜLKE ARASINDA YERİNİ ALDI"

Dünyanın krizden krize sürüklendiğini ifade eden Binali Yıldırım, konuyu önceki gün açıklanan büyüme rakamlarına getirerek, "28 Avrupa ülkesinden 25'inden daha fazla, 4,8 ilk dört aylık büyümemiz çıktı. Türkiye'de 'kaos', 'kargaşa', 'Türkiye kötüye gidiyor', 'krize gidiyor' diyenlere inat işte sonuç ortada. Türkiye, dünyanın en fazla büyüme sağlayan 5 ülke arasında yerini aldı. Türkiye'ye yakışan da budur" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL'DA TRAFİK SIKIŞIKLIĞINI RAHATLATMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR EYLEM PLANINI AÇIKLAYACAĞIZ"

İstanbul için "Dünyanın en güzel şehri" ifadesini kullanan Binali Yıldırım, İstanbul'un trafik sorunu için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yıldırım, " Belediye başkanımız ekibiyle birlikte güzel hizmerler yapıyor, metro, metrobüs çalışmaları ve tüneller gibi.. İstanbul'un sokaklarına, ana caddelerine bakın; dünyanın hiçbir yerinde yok. Her taraf yemyeşil çiçeklerle bezenmiş. Bu İstanbul, hepimizin hayal ettiği İstanbul. Çünkü ortasından deniz geçen başka şehir dünyada var mı? Yok. Onun için İstanbul'a hizmet bizim boynumuzun borcudur. Bugün temelini attığımız bu metro ne ilk ne de son olacak. Bir yandan raylı sistemler tamamlanacak diğer yandan akıllı ulaşım sistemleri daha fazla devreye girecek. En önemlisi İstanbul'da trafik sıkışıklığını rahatlatmak için İBB ile beraber önemli bir eylem planını açıklayacağız. İstanbullulara buradan duyuruyorum" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr