Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş'ta MÜSİAD Şubesi'nin ev sahipliğinde işadamı, esnaf ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Vali Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un da katıldığı toplantıda konuşan Veysi Kaynak, 15 Temmuz'un dünyada eşi benzeri olmayan bir darbe girişimi olduğunu belirtti.

Kaynak, 15 Temmuz'u 'oyun' olarak niteleyenlere 'Planlayıcıları dışarı da olan, icracıları içeride olan bir ihanet' diye karşılık verirken şöyle dedi:

"Bizim 60 yılı aşkın bir süredir dostumuz, müttefikimiz olan hatta stratejik ortağımız olan ABD'nin Başkan Yardımcısı Biden biraz da utanarak, sıkılarak mecbur hissettiği için gelip Başbakanımızla, Cumhurbaşkanımızla görüştükten sonra 'Biz aslında olayı hayretle takip ettik televizyonlardan. Bu bir acaba elektronik bir bilgisayar oyunu mu?' Hayır, bu bir bilgisayar oyunu değil. Bu, planlayıcıları dışarıda olan, icracıları içeride olan bir ihanet."

"DEDİKODULARA İNANMAYIN"

Başbakan Yardımcısı Kaynak, OHAL kapsamında kayyum atanan şirket sayısının 262 olduğunu kaydederek, darbe girişimi soruşturmasıyla ilgili yapılan dedikodulara 'inanmayın' çağrısında bulundu. Darbe girişiminin ikinci safhasında olduğunu ifade eden Kaynak, şöyle konuştu:

"Ama asla bu iş bitti diyemeyiz. Bu iş şimdi başka bir safhaya geçti. Çok değerli dostlar, ikinci safhaya geçildiğini müşahede ediyoruz, hedefi saptırmak. Hedefimizden bizim başka şeylere yönelmemizi sağlamak. Yani odaklanmamızı engellemek. Sizden rica ediyorum kendi kendimize bir vehim üretmeyelim. Aslında 15 Temmuz'dan çok daha önce başlayan, bizlerin bildiği bir süreçten geçiyoruz. Şimdi bu süreç ikinci safhasına geçti; bizi birbirimize düşürmek. Dışarıda darbe planlayanlar, içeride uygulayanlar dururken, birbirimizden şüpheye düşürmek, birbirimizin hakkında üretilen dedikoduları, birbirimize taşımamıza vesile olmak ve hedef saptırmak. Şimdiki süreç bu. Arkasından belki ekonomide bir daralmaya sebep olmak. Buna asla fırsat vermeyiz. Eğer siz, biz bu dedikodulara inanıp yatırımlarımızı ertelersek, alışverişimizi durdurursak, ticaretimizi durdurursak o zaman ikinci etabı kendi elimizle biz gerçekleştirmiş oluruz. Asla buna izin vermememiz lazım."
Programın sonunda Veysi Kaynak'a MÜSİAD tarafından hatıra ormanına adına fidan dikildiğini belirten belge ile Kahramanmaraşspor Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan tarafından '46' sırt numaralı 'Veysi Kaynak' yazan forma hediye edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr