AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Mübarek Ramazan Bayramı'nı geride bıraktık. Grup Başkanvekili sizlere Kurban Bayramı müjdesini de verdi. Hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun.

Her yıl 11 Temmuz'da insanlık ayıbı bu katilamı Boşnak anneleri dünyaya hatırlatıyor. O günler tabii ki bir daha yaşanmaayacak ama bugünü unutmamak ve gelecek nesillere de aktarmak bir insanlık görevidir. Avrupa'nın göbeğinde yaşanan 8 bin 372 şehidin verildiği bu soykırımı dünyaya unutturmayacağız. BM o gün bir insanlık ayıbına imza attı. Bu katliama seyirci kalmayı tercih etti.

Biz yolları yaptık, görevimiz yolları yapmak, vatandaşımızın, sürücülerimizin hayatını kolaylaştırmak, güvenliğini artırmak. Ancak ondan sonrası sürücülere düşüyor. Zira yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur diye sürekli söylüyoruz. Demek ki her şey insanla başlıyor, insanla bitiyor. Bugün memnuniyetle söylemek isterim. Kazalarda insan kusuru hala çok yüksek olmasına rağmen yollardan kaynaklanan kusur istatistiklere giriyor. Her taraf bölünmüş yollarla doldu. Yolları böldük, canları birleştirdik, milleti birleştirdik, gönülleri birleştirdik.

Ayrıca bayramda bildiğiniz gibi Giresun’da karakolları ziyaret etmeye giden bölge komutanı ve arkadaşları maalesef talihsiz bir kaza sonucu şehit oldular. Bazıları yaralandılar. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyoruz. Ayrıca Ordu ve Giresun ve Rize’de yaşanan sel felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Selin yol açtığı hasarı tespit çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlarımızın zarar ziyanı mutlaka karşılanacak. Milletimiz müsterih olsun.

Geçtiğimiz ay da çok güzel işlere hükümetimiz imza attı. Cumhurbaşkanımızın ve büyük bir vatandaş grubuyla Osmangazi Köprüsü’nü hizmete aldık. Osmangazi Köprüsü deyip geçmeyelim. Dünyanın dördüncü büyük köprüsü. 50 yıldır Türkiye’nin gündeminde olan, ihaleydi, iptal oldu, dillere destan oldu, sonunda AK Parti geldi, hayaldi, gerçek oldu. Osmangazi Köprüsü 1 Temmuz’da hizmete girdi.

9 gün boyunca vatandaşımıza bir güzellik yapalım dedik. Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi. 9 gün boyunca işletici firma da gerekli fedakarlığı gösterdi, bütün vatandaşlarımız Körfez’i dolaşmaktan, gemilerde kuyrukta yorulmaktan kurtardık. Vatandaşımız Gebze’den girdi, Yalova’dan çıktı. 3 dakika. İşte medeniyet bu, işte millete hizmet bu arkadaşlar. Lafla peynir gemisi yürümez.

1 milyon vatandaşımız bu konfordan yararlandı. Vakit nakit. Giden vakti geri getiremezsiniz ama kaybolan bir varlığı yerine koyabilirsiniz. Onun için Osmangazi Köprüsü hem hayat kurtardı, hem zaman tasarrufu yaptı hem de İzmit üzerindeki bayram trafiğini rahatlattı. Yüzde 30 İzmit şehir geçişi hafifledi.

Yeni dönemde ve AK Parti iktidarında ulaşımda üç tane prensibimiz var gençler. Az yakıt, az vakit, az nakit. Buna göre yollar yapıyoruz, buna göre hava yolunu halkın yolu yapıyoruz. Size bir öğüdüm var gençler, ulaşımda hız felakettir, bilişimde hız berekettir. İstediğiniz kadar hız yapın.

Bayrama girmeden, bayram öncesi, arife günü Bakanlar Kurulu’nda bir ilki gerçekleştirdik, millete açtık. Milletimiz canlı yayında Bakanlar Kurulu’nda ne konuşuluyor, görme, izleme fırsatı buldu. Bir büyük müjdeyi paylaştık. Neydi o müjde? Türkiye’nin yatırımcısının yüzünü güldürecek, iş kurmayı kolaylaştıracak, damga vergisi gibi bir uygulamayı büyük bir sorun olmaktan çıkaracak. Çek denen bir ödeme aracını daha önemli hale getirecek, iflas erteleme gibi hileleri ortadan kaldıracak ve daha da ötesi işçiden memura, şehit yakınından çiftçiye, esnaftan büyük yatırımcıya herkesin yüzünü güldürecek çok önemli kararlar aldık. Bu kararlarla zaten iyi giden ekonomimiz daha da güzelleşecek ve Türkiye kalkınma yönünde, gelişme yönünde ilerlemeye devam edecek.


"HAVALİMANININ SALDIRIDAN DÖRT ST SONRA AÇILMASI TÜRKİYE'NİN GÜCÜDÜR"

Kısa süre önce havalimanında patlama oldu. Türkiye mahvoldu dediler. Kimse gelmez dediler.Türkiye’ye gözdağı vermek isteyenler bir kez daha Türkiye’nin gücünü görmüş oldular. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Sadece bu değil, aynı şekilde Sabiha Gökçen tarihinin rekor trafiğine ulaştı.

785 trafik gerçekleştirdi. Burada da bir rekoru yakaladık. Bütün bunlar havalimanı saldırısından sonra oldu. Brüksel’de havaalanı saldırısı oldu, havaalanı 10 gün açılamadı. Ama Türkiye’de Atatürk Havalimanı saldırısından sonra aynı gece 02:00’de her şey normale döndü. İşte bu Türkiye’nin gücüdür. Türkiye’nin her türlü riske hazır olduğunun göstergesidir.

 DÜŞMANLIKLARI AZALTACAĞIZ

Değerli arkadaşlar, 65. Hükümet’in kuruluşunda artık “Dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız” dedik. Ne anlama geliyor diye dudak bükenler oldu. Kısa süre sonra İsrail’le ve kuzey komşumuz Rusya’yla ilişkileri normalleştirdik. İsrail’le yapılan mutabakatla ilgili ileri geri konuşanlar var. Biz eğer Gazze’de, Filistin’de perişanlık içinde, dünyaya kapalı yaşayan kardeşlerimize bir faydamız olacaksa elbette ki mutabakata varırız. Bu anlaşma 3 madde içeriyor. Bir tanesi Mavi Marmara’yla yaşanan, 10 vatandaşımızın şehit olmasıyla ilgili İsrail’den resmen özür dilemesini şart koştuk. Gerçekleşti. İkinci olarak burada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tazminat ödenmesi de kabul edildi. Bir şart vardı ki uzun süre direndiler. O da Filistin’e, özellikle de Gazze’ye uygulanan ambargonun gevşetilmesi, oraya insani yardımların Türkiye’nin önderliğinde gerçekleşmesidir. Çok çetin müzakereler oldu ve bu şartı da İsrail tarafı kabul etti. O mutabakat ilk semeresini bayram sevinci olarak Gazze’de kendini gösterdi.

İşte mutabakatın faydası bu. Ve bundan sonra elektrik olmayan, altyapısı bozulan, sağlık hizmetleri verilemeyen. Sanayisi durmuş o bölgelerin tekrar ayağa kalkmasında Türkiye başrolde oldu. Türkiye’nin liderliğinde, rehberliğinde şartlar normale dönecek ve sıkıntı yaşayan Filistinli kardeşlerimiz nefes alacak.

Ortaya bir takım eserler koymakla olur. TOKİ orada konut yapıyor. Hastane yapıyor. Önümüzdeki günlerde Gazze’ye elektrik sağlanması için Enerji Bakanlığımız harekete geçiyor. Bu mutabakat bu hafta içinde Meclis’e gelecek ve uluslararası ikili anlaşma olarak Meclis onayına sunulacak. Bu mutabakatla birlikte bölgede Filistinlilerin yaşamı çok daha iyi şartlara kavuşmuş olacak. Artı İsrail’le uzun zamandan beri var olan anlaşmazlıklar da, diplomatik sorunlar da bir ölçüde normalleşmiş olacak. Bundan sonra kavgalarla değil, dostluklarla bölgede kalkınmayı hedef alacağız. Sadece İsrail’le sınırlı kalmayacak, bölgedeki ülkeler de kalıcı olarak sürdüreceğiz.

Terörle mücadele konusunda hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Rusya’da uçak düşmesiyle başlayan kriz 6 ay sonra sona ermiş, Türk ve Rus halkının ortak beklentisi doğrultusunda normale dönmüştür. Birçok alanda karşılıklı işbirlikleri başlamıştır. Yollarımız, havaalanlarımız doldu, taştı. Çünkü Ramazan Bayramı biraz uzatıldı, 9 güne çıktı böylece iç turizm önemli ölçüde gelişti. Otellerimizde yer bulamadı, insanlar sahillerde, kamp çadırlarında kaldı. Bu dayanışmadır. Bu zorluklarda milletimizin durumdan vazife çıkararak yüzleri güldürecek işler yaptığının göstergesidir. Benzer bir şey Kurban Bayramı’nda da olacak. Kurban Bayramı’nda bayramın evveli bayramla birleşiyor ve böylece bir uzun tatil daha yapacaksınız.

Hepinize yapacağınız bu güzel çalışmalardan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr