Başbakan Binali Yıldırım, bir buçuk ay önce yaptığı açıklamada, "Şimdi, referandum olması halinde, elbette kimseye, 'OHAL altında seçime gidildi... OHAL şartlarında referandum yapıldı' gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz" demişti.

Başbakan Yıldırım, 'başkanlık anayasası'nın TBMM'de kabulu halinde gidilecek referandum sandığı hakkında yeni bir açıklama yaptı. Bir buçuk ay sonra çark eden Başbakan, "OHAL koşullarında pekala referandum yapılabilir. Fransa’da da OHAL ortamında seçime gidiliyor. Merak etmeyin" ifadelerini kullandı.

Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan'a konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Zaten daha referandum tarihi de belli değil. Bakalım ne olacak? Ama o halde de bu halde de referanduma gidilir" ifadelerini kullandı.

“Evet oyları 350’ye çıkabilir”

Başbakan’a teklifin maddelerine geçilmesi için yapılan oylamada evet oylarının 338’de kalmasının iktidar kanadında yarattığı tedirginliğin ilk madde oylamasında 347’e ulaşılmasıyla ortadan kalkıp kalkmadığı yönündeki soruya da yanıt veren Yıldırım, şunları söyledi:

“Daha başındayız. İlk maddelerdeyiz. Daha ilerleyen maddeler var, bunun ikinci turu da var. Bunu olumsuz anlamda söylemiyorum. ‘Evet’ oyları 350’ye kadar çıkabilir. Aslında matematik olarak 355’e kadar çıkabilirdi, ancak 5’i saymayalım onlar oylarını zaten açıklamıştı. (MHP’li 5 vekili kastediyor) 357 de olabilir çünkü başka partilerden de oy verilmesi mümkün. Verirlerse, ‘hayır’ demeyiz. (Gülüyor). Ben diğer maddelerde, ‘evet” oylarının yükseleceğini bekliyorum. Hiç endişe etmiyorum.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr