Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin YPG'ye verdiği desteğe ilişkin "ABD bilmelidir ki günün sonunda bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü belki alt edebilirsiniz ama elinizde kalan o terör örgütünü nasıl alt edeceğiniz olacaktır" dedi.

Başbakan Yıldırım, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı ortak basın toplantısında, "PYD'ye de yönelecek mi? Kürt koridoruna ilişkin Türkiye'nin tutumu, ABD buna nasıl bakıyor? YPG-PYD'ye yönelik bazı destekleri olduğu biliniyor." sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bir süredir Suriye-Arap koalisyonu adıyla bir yapı oluşturuldu ve Fırat'ın batısındaki Menbiç'in temizlenmesi için operasyonlar yapıldı ve bitti. Bölgeden çıkan DAEŞ unsurları Türkiye'ye doğru hareket etti ve Cerablus'a yerleşmeye başladı. PYD unsurları da onları takip ederek, bir yandan kuzeye bir yandan güneyden Afrin bölgesine yayılma gayretine girdiler. Hem sınır güvenliğmizii korumak hem roket atışlarıyla vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için dün gece itibarıyla hem topçu atışıyla hem havadan bir operasyon başlattık. Bu terör unsurlarını bölgeden püskürttük. ABD ile mutabık kaldığımız konu, PYD unsurlarının asla Fırat'ın batısına yayılmamaları ve faaliyet içerisine girmemeleridir. Burada ABD'nin bu konudaki kararlılığını bir kez daha gördük. Hiçbir şekildw PYD-YPG usnurları Fırat'ın batısında varlık gösteremeyecekler. Bizim genel yaklaşımımız şu; Biz biliyoruz ki bunlar PKK ile birlikte çalışıyorlar. Bunlar DAEŞ için yardımcı oluyor gibi gözükse de ABD bilmelidir ki günün sonunda bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü belki alt edebilirsiniz ama elinizde kalan o terör örgütünü nasıl alt edeceğiniz olacaktır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr