Cumhurbaşkanı Erdoğan’la partideki temayül yoklamalarının sonuçlarını paylaşan AKP yönetimi, bugün MKYK toplantısının ardından yeni genel başkan adayını açıklayacak.

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, adayın bugün 14.00’te Genel Merkez’de 4 kişilik heyet tarafından açıklanacağını belirtti. Başbakan Davutoğlu’nun MKYK toplantısına başkanlık etmesi ve açıklamaya katılması beklenmiyor.

AKP’deki temayül komisyonu üyeleri AKP Genel Başkan yardımcıları Mustafa Ataş ile AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na giderek temayül yoklamasının sonuçlarını Erdoğan’a sundu.

Yeni kurulacak hükümetin takvimi de taslak olarak konuşulmaya başlandı. Başbakan Davutoğlu’nun 22 Mayıs’ta hükümetin istifasını Erdoğan’a sunabileceği belirtiliyor.

Erdoğan’ın pazartesi günü hükümeti kurma görevini yeni genel başkana verebileceği, 65. hükümet kabinesinin de aynı gün kurulabileceği kaydediliyor. Takvimin bu şekilde işlemesi durumunda 24 Mayıs’ta hükümet programının okunması, 29 Mayıs’ta güvenoylamasının yapılması planlanıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr