İstanbul Erkek Lisesi'nde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından, hiçbir kriter değerlendirmesi yapılmadan İstanbul Erkek Lisesi'ne müdür olarak atanan Hikmet Konar, mezuniyet töreni konuşmasında öğrenciler tarafından protesto edildi.

Yandaş eğitim istemediklerini belirten öğrenciler, müdür Konar konuşurken sırtlarını döndü. Mezuniyet töreninde sırtlarını dönen öğrencilerin arasında AKP MKYK üyesi, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AKP MKYK üyesi olan Mustafa Şentop'ın kızı da vardı.

Seniha Begüm Şentop, 2011 yılında İlköğretim 8’inci sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda 498.918 puanla Türkiye üçüncüsü ve İstanbul birincisi olarak büyük bir başarıya imza atmıştı.



Özel Çamlıca Coşkun İlköğretim Okulu'ndan mezun olan Seniha Begüm Şentop, 2011-2012 öğretim yılında İstanbul Lisesi'ne girmişti.

Mustafa Şentop AKP'de Seçim İşleri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev almış ve İstanbul'dan milletvekili seçilmişti. AKP MKYK üyesi olan Mustafa Şentop halen TBMM'de Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyor. Ahmet Davutoğlu'nun istifasının ardından Başbakan adayları arasında Mustafa Şentop'un adı da geçiyordu.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr