24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öğretmenlere verilen öğle yemeğinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Önümüzdeki dönemlerde okul öncesi eğitimi zorunlu hale getireceğiz" dedi. 'Sabahçı - öğlenci' uygulamasını kaldıracaklarını da söyleyen Başbakan Yıldırım, "Tam gün eğitime geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- 15 Temmuz alçak darbe girişiminde hayatını kaybeden 248 vatan evladımız var, 2194 gazimiz var. Onlar arasında öğretmenimiz Yusuf Elitaş ve yine öğretmenimiz Ramazan Konuş... Bu şehit öğretmenlerimizin eşleri de bugün bizimle beraberler. Hacer Hanımın konuşmasını hep beraber dinledik. Çok duygulandırıcı, hepimizi o karanlık geceye götüren hikayesini dinledik. Onlar, bir kalkışma sedasını duyunca korkmadı. "Öleceksek bugün ölelim" diye ana, eş ve çocukla beraber gecenin karanlığında bu ülkenin geleceği için, bu vatanın selameti için hiç tereddüt etmeden meydana indiler. Tıpkı diğerleri gibi. Yusuf Elitaş öğretmenimiz de meydanlardaydı. Onlar şehadet şerbetini içti, bu ülkeyi alçaklara teslim etmediler. Gerek bölücü terör örgütüyle mücadelede, gerek darbe kalkışmasında hayatını kaybeden, şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Aynı şekilde atandığı görev yerine giderken bölücü alçak terör örgütünün meydana getirdiği patlamada şehit olan Oğuz Uysal öğretmenimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Daha yüzlercesi, binlercesi, bu ülke için şehadet şerbeti içen herkese Allah'tan rahmet diliyorum.

- Bugüne kadar tahtaya yazdığınız her harf Türkiye'nin geleceğine bir değer kalktı. Sınıflarımızda yankılanan her ses, yarınlarımızda da yankı bulmaya devam edecek. Vaktiyle kara tahtaya yazılanlara okumuş, öğrendiklerini deftere yazmış küçük bir öğrenciyken öğrendiklerim, benim en kıymetli hazinem olmuştur. Çocuklarımıza tarihimizi öğretme konusunda daha titiz olmak mecburiyetindeyiz. Çocuklarımız eleştirel düşünebilmelidir. Farklılıklara saygı duymayı, her farklı düşüncenin kültürümüze zenginlik kattığının bilincinde olmaları çok ama çok önemlidir. Bayrak sevgisinin güçlenmesi için ilk adımın öğrencilik yıllarında atılması gerekiyor. İnsan hakları konusunu önemsiyoruz, her çocuğumuz insan hakkı bilinciyle yetişmeli ve hakkına sahip çıkabilmelidir. Çocuklarımız hem evrensel olanı hem de yerel olanı birlikte öğrenmelidir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr