Erbil kentinde 22 Kasım 2016 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Irak Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu) kurucu üyesi ve cami imamı Dr. Hoşyar İsmail'i öldürdükleri iddiasıyla cinayetten 5 gün sonra yakalanan iki kişinin yargılandığı davada bugün karar çıktı. Erbil Ceza Mahkemesi yargılama sonucunda imam İsmail'i öldüren ve ona yardım eden iki kişiye idam cezası verdi.

Gözaltına alındıktan ve mahkemeye çakırılana kadar iki sanığın yakınlarınında kendilerini ziyaret etmediği ve sahip çıkmadıkları belirtildi. Kürt sitelerinde yer alan habere göre, duruşmayı izleyen Dr. Hoşyar İsmail'in yakınları duruşma çıkışında gözyaşı dökerken, adaletin tecelli ettiğini söyledi. mahkemenin verdiği idam kararının, Bölge yönetimi başkanı Mesut Barzani tarafından imzalanması halinde gerçekleştirileceği belirtildi.

BARZANİ 'ŞAHSIMA KARŞI YAPILDI' DEMİŞTİ
Dr. Hoşyar İsmail'in öldürülmesi üzerine Bölhgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani yaptığı konuşmada, "Hoşyar hocanın şehit edilmesi, ılımlı ve birlikteliğin sesinin şehit edilmesidir. Bu insanlık dışı eylem herkese karşı ve özellikle şahsıma karşı yapılmıştır. Bir din alimine yapılan bu saldırının peşini bırakmayacağız" demişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr