Sky News Arapça televizyonuna verdiği röportajda Barzani, Ankara saldırısı, Bağımsızlık hedefleri ve bölgedeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Bağımsızlığın ertlenmesine ilişkin Başkan, “Bana göre her ertelemenin sonucu iyi olmaz. Irak’ın birliği için yapmadığımız şey kalmadı. Irak Anayasası’nın giriş bölümüne baktığımızda anayasaya bağlılığın Irak’ın birliğini sağladığına vurgu yapıldığını görüyoruz. Ancak Irak Hükümeti bu anayasaya bağlı kalmadı, bunun onlarca örneği var” diye konuştu.
 
Irak’ın tek parça halinde kalmasıyla ilgili soruya ise Barzani şu yanıtı verdi:
 
“Neden yenilgi almış bir tecrübede ısrar edelim? Ölüm ve savaşa bir daha dönmemiz mi yerinde olur, kardeşçe, barış içinde, birbirimize yardım ederek yaşamamız mı?”
 
13 Mart’ta Ankara’da 37 kişinin ölümü, 122 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıya ilişkin Barzani şunları söyledi:
 
“Şimdiye kadar PKK bu saldırıyı resmen üstlenmiş değil. Araştırmalar sürüyor. Ancak şüpheye yer bırakmayacak şekilde PKK’nin bu saldırının arkasında olduğu ortaya çıkarsa bu Kürt milletini büyük bir suçlamayla karşı karşıya bırakır.”
 
Saldırıya ilişkin kaygılarını dile getiren Barzani, “Büyük bir felakete yol açar ve sorunlar daha da büyür. Bu Türkiye’de Kürtler’le Türkler arasında büyük bir milli savaşa dönüşür” dedi.

(Rudaw)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr