"21 ay hapis cezası bildiğiniz gibi ertelenmesi ama şu an içeride değilim" diyen İnce, Yargıtay'dan çıkacak kararı beklediklerini belirterek, "Biz itirazımızı ettik. Sonuçlanması ne kadar, kaç ay sürer bilmiyorum. O da onarsa cezaevine gireceğim. Bozarsa yeniden yargılanacak. Fakat saray sultasının yargı üzerindeki kontrolü sürerken nasıl bir karar çıkar siz düşünün" ifadelerini kullandı.

Nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın, mücadeleye devam edeceğinin altını çizen İnce, "Bu ülke bizi öldürmek isteyenlerin değil, bizim ülkemiz. Yeşili bizim, doğası bizim, sömürülmeden yaşamak isteyen emekçisi, istediği gibi hür yaşamak isteyen genci kadını... Bu ülke bizim, burada doğduk biz. Alışacaklar" ifadelerini kullandı.

"Yolsuzlukları, hırsızlıkları ve katliamları" tüm dünya önüne saçılmış kişilerin kurduğu baskıyı tanımadığını ifade eden Barış İnce, "Böyle bir soygunun dünyanın her yanında tanımı bellidir. Savcıları görevden alarak, seçimde oy alarak aklanamazlar. Bağımsız mahkemelerde aklansınlar. Çıksınlar bizim gibi mahkemelerde savunsunlar kendilerini bakalım.... Yargılansınlar bakalım... Dik mi duruyorlar, yoksa daha önce olduğu gibi birbirlerini mi satıyorlar! Görelim bakalım" diye yazdı.

İnce şu ifadeleri kullandı:

"Sizlerden tek beklentim ise yazdığınız, fikirlerimizi yayımlayan mecralara sahip çıkmanız. BirGün, Cumhuriyet, Evrensel, Gündem, hangisine daha yakınsanız artık... Bu kurumlar olmasa yalnız ve savunmasızıs. Sosyal medya mecralarında etkili ve kalabalık gözüksek de aslında yalnızız, evimizde tek başımayız. Gerçek ilişkiler ise kurumsal, örgütlü, organize ilişkilerdir. Organik ve sahici ilişki budur. Bu kurumlar yaşarsa ancak kuvvetli oluruz."

Gazetesi BirGün'e destek olma çağrısı da yapan İnce, "Dün de söyledim, biz yine çıkacağız, güleceğiz, konuşacağız. Ama ileride çocuklarımız onların isimlerini hep hırsız olarak, faşist olarak bilecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr