Aynı zamanda  Türkiye İnsan Hakları Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın Galatasaray Üniversitesi’nde verdiği derslerin iptal edilmesi, rektör tarafından bildirildi.

Fincancı, barış bildirisine imza attığı için, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 2006 yılından bu yana girdiği Adli Tıp derslerinin iptal edildiğini söyledi. Galatasaray Üniversitesi’nin barış bildirisi imzacılarına soruşturma açmayan bir üniversite olduğunu hatırlatan Fincancı, YÖK’ün baskısı sonucu rektörün mahçup bir ifadeyle ek derslerin iptal edildiğini söylediğini aktardı.

Hayatın Sesi'ne konuşan Fincancı, “Bu insanları da bastırmaya çalışıyorlar. Bizlerin üzerinden böyle bir baskıya maruz kaldıkları için yönünü şaşırabilir öfke. İlişkileri erozyona uğratan bir süreç” diyen Fincancı, iktidarın baskılarına karşı ortak mücadeleden başka çare olmadığını vurgulayarak, “Yani bu baskılar elbet sona erecek; birlikte hareket edersek. Yan yana durma becerisini geliştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

AKADEMİSYENİN İŞİNE SON VERİLDİ

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü,  Barış İçin Akademisyenler’in “Bu Suça Ortak Olmayacağız”  bildirisine imza atan akademisyenlerden İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim üyesYrd. Doç. Dr. Eylem Çamuroğlu Çığ’ın sözleşmesini yenilemeyerek işine son verdi. Çığ’a verilen tebligatta işine son verme gerekçesi olarak “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisi sonrası hakkında açılan idari ve adli soruşturmalar gösterildi. Gazetemizen konuşan Çığ,  “Hakkımda verilen jüri raporları olumlu, bölüm ve fakülte kurullarında alınan kararlar sözleşmenin uzatılması yönündeydi.  Ancak sözleşmem rektörlük kararıyla yenilenmedi.  İşten çıkarma gerekçesi olarak hakkımdaki idari ve adli soruşturmaları gerekçe gösteriyorlar ancak idari soruşturma sonuçlanmadı. Adli soruşturma ise belirsizliğini koruyor. Bu soruşturma kapsamında henüz ifade bile vermedik” dediBöylece Mersin Üniversitesi’nin Şubat ayından beri işten çıkardığı akademisyen sayısı 9’a yükseldi

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin olarak Galatasaray Üniversitesi'nce yapılan açıklamada ise; “Şebnem Korur Fincancı’nın “rektörün mahcup bir ifadeyle ek derslerin iptal edildiğini” söylediğine ilişkin ifadesi gerçekle hiçbir şekilde örtüşmemektedir. Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. E. Ertuğrul Karsak,  haberde belirtilen görüşmeyi gerçekleştirmemiş olup, Şebnem Korur Fincancı ile geçmişte de herhangi bir görüşme yapmamıştır.” dendi. 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr