Avrupa'ya yasa dışı yollarla gitmek için yola çıkan Afganistan uyruklu 3 kişi "Münih" diye, Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde bırakıldı. Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Maden Adası açıklarında ise Afganistan uyrukluları taşıyan teknenin batması sonucu 5 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi kurtarıldı. Yasa dışı yollardan Almanya'ya gitmek isteyen Afganistan uyruklu 3 kaçak, anlaştıkları organizatörlerle İstanbul'dan yola çıktı.

"BURASI MÜNİH DEĞİL Mİ?"

Organizatörler, Afgan kaçakları Almanya'ya geldiklerini belirterek, Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesi Kurtdere Mahallesi'nde araçtan indirdi. Vatandaşın ihbarıyla yakalanan kaçaklar, jandarmaya "Burası Münih değil mi?" diye sordu. Sağlık kontrolünden geçirilen 3 kaçak, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Tekirdağ Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde ise kaçakları taşıyan fiber tekne Maden adası açıklarında battı. Olayda 5 Afgan mülteci boğuldu, 8 kişi sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Ayvalık ilçesi Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, teknede 13 kişi bulunduğunu belirterek, "Teknenin batması sonucu 4 çocuk ve bir kadın hayatını kaybederken, 8 kişi kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında 3 yaşında bir çocuk bulunuyor. Durumu ağır" dedi. Kaymakam Nazlı, mülteciler arasındaki 7 kişinin daha evvel kaçak geçiş sırasında Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yakalanıp geri gönderildiğini açıkladı. Edirne'de 51, İzmir'de ise 23 kaçak ve 4 organizatör yakalandı. Kaçaklar İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilirken, 4 organizatör cezaevine gönderildi.

BANKER BİLO'YU HATIRLATTI

Yaşanan olay Şener Şen ile İlyas Salman'ın baş rollerini paylaştığı Banker Bilo filmini hatırlattı. Zeytin toplayıcısı Bilo (İlyas Salman) ve arkadaşları Almanya'ya gitmek için Maho (Şener Şen) ile anlaşmışlardır. Maho bir kamyonun arkasında onları götürecektir. Ancak Maho usta bir dolandırıcıdır. Köylüleri Almanya yerine İstanbul'a götürür. Bilo ve arkadaşları İstanbul'da olduklarını öğrenince şok geçirirler.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr