İstanbul’da bir bankada çalışan M.Y.’nin bozuk para oyunu başını büyük belaya soktu. Özel bir bankanın Mahmutbey Şubesi’nde nakit işlem sorumlusu olarak çalışan M.Y., ATM’de sıkışan bozuk paraları biriktirmeye başladı. Bu durumu bankaya bildirmeyen M.Y., topladığı bozuk paralar toplam 100 TL olunca kasada bütünleyip zimmetine geçirdi.

Habertürk'ün haberine göre; Olay fark edilince M.Y. 100 TL’yi bankaya geri ödedi. Ancak yasal işlem başlatan banka yönetimi suç duyurusunda bulundu. Savcılık da M.Y. hakkında zimmet suçundan 6 yıldan 12 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

6 YIL HAPİS CEZASI

Yargılama sonucunda mahkeme, olayın banka tarafından basit bir denetimle ortaya çıkarılabilir nitelikte bulunduğunu ve bankaya yönelik hileli yöntemler kullanılmadığı gerek- çesiyle dosyayı ‘basit zimmet’ kapsamına aldı. Sanığın bankamatikte sıkışan bozuk paraları kasaya koyarak karşılığında banknot olarak 100 TL’yi zimmetine geçirdiğini belirten mahkeme, M.Y.’yi 6 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Soruşturma başlamadan önce banka zararının ödenmesi, zimmet konusu miktarın değerinin azlığı ve duruşmalardaki tutum ve davranışlarını dikkate alan mahkeme, cezayı 10 ay hapse indirerek hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Ancak iş bununla bitmedi. Mahkeme, 10 ay hapis cezası verdiği M.Y. hakkında 5 bin 250 TL yargılama gideri ve 3 bin 600 TL avukatlık ücreti olmak üzere toplam 8 bin 850 TL masrafın da sanıktan alınmasına hükmetti.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr