İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün Bank Asya yapılanmasına yönelik, "Silahlı terör örgütü üyeliği" ve "Örgüte finansman sağlama" suçlarından başlattığı soruşturmayı yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.

78 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, soruşturmanın Bank Asya'da 1 Ocak 2014 tarihinden TMSF'ye devrine kadar geçen süreçte görev yapan 87 üst düzey çalışan hakkında başlatıldığı, bu çalışanlardan bir kısmını başka suçlardan tutuklu olduğu, 8'inin adresinin yurt dışında bulunduğu, kalan 78 şüpheli hakkında da gözaltı kararı verildiği belirtildi.

47 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Açıklamada, bugün Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurularak bu kişilerden 70'i hakkında arama ve el koyma kararı alındığı belirtilerek, "Haklarında arama ve gözaltı kararı verilen şüphelilerden 47'si gözaltına alınmış, diğer şüphelilerin bir kısmını firar ve bir kısmının da yurt dışında bulundukları tespit edilmiştir" denildi.

7 GÜNLÜK GÖZALTI SÜRESİ VERİLDİ

Gözaltına alınan 47 kişi için 7 günlük gözaltı süresi verildiği belirtilen açıklamada, şüphelilerin işlemlerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam edildiği kaydedildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr