Cevizlik Mahallesi, Haliskıran Sokak'ta 2 Mayıs günü meydana gelen olayda, Abdülkadir T. (26) otomobilinin direksiyonunda iken silahlı saldırıya uğradı. Kendisine ateş edenlerden otomobiliyle geri geri kaçmaya çalışırken vurulan Abdülkadir T., olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırganlar ise olay yerinden yaya olarak kaçtı.

CİNAYET ANI KAMERALARDA

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada, polis ekibi, güvenlik kameralarını incelediğinde, cinayetin saniye saniye kaydedildiğini gördü. Görüntülerde, Abdülkadir T.'nin aracına yanaşan 3 kişinin önce kapıyı açmaya çalıştığı, başaramayınca silahlarının kabzasıyla yan camı kırmaya çalıştıkları dikkat çekti. Mağdurun geri geri kaçmaya çalışması üzerine, bir kişinin silahını ardı ardına ateşlediği görüldü.

 ÖLEN KİŞİNİN EŞİ VE 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, olayla ilgili başlatılan soruşturmada, Abdülkadir T.'nin eşi Çağla T.'nin (23), aralarında bir süredir gönül ilişkisi bulunduğu öne sürülen Şahin T.'nin yanında kaldığını tespit etti. Olayın bu kişinin evinin önünde gerçekleşmesi üzerine, operasyon için düğmeye basıldı. Önce Şahin T., ardından olay sırasında yanında bulunduğu öğrenilen 2 kişi ile Çağla T. ve onun arkadaşı Berna T. (22) gözaltına alındı.

EŞİNE KÖTÜ DAVRANDIĞI İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Yapılan soruşturmada, Çağla T.'nin, Şahin T.'ye, eşinin kendisine kötü davrandığını ve zaman zaman dövdüğünü anlattığı, buna kızan Şahin T.'nin de Abdülkadir T.'yi evin kapısına konuşmak için çağırdığı öğrenildi. Konuşma sırasında da cinayetin meydana geldiği tespit edildi.

Katil zanlısı Şahin T.'nin, poliste verdiği ifadede, “Onunla konuşmak istedim. Ancak aracın kapısını açmadı. Sinirlendim, kaçmaya çalışınca korkutmak için ateş ettim. Vurulduğunu görünce korkup oradan kaçtım" dediği öğrenildi.

Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr