39 ilde 1200 okul kurucusunun üye olduğu derneğin Antalya’daki toplantısına, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, bakanlık müsteşarı, genel müdür ve hiçbir il milli eğitim müdürü de katılmadı. Konuştuğumuz eğitimciler, “Bizler de Bakanlığa bağlı okullarız. Geçen yıl kapanış töreninde Üstün Dökmen’in yaptığı konuşma yüzünden biz cezalandırılıyoruz” dedi.

‘Din dersi 5’e ceza

Özel Okullar Derneği’nin geçen yıl düzenlediği toplantıda, eğitimci Prof.Dr. Üstün Dökmen, “Herkesin Din dersi 5, bu kadar hırsız nereden çıktı” diye konuşunca Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci tarafından azarlanmıştı. Yelkenci konuşurken de sempozyuma katılan öğretmenlerin yarısı protesto için salonu terk etmişti. Dernek Başkanı Cem Gülan, “MEB özel okulları protesto mu ediyor” sorusuna, “Biz davetimizi gönderdik, Sayın Bakan başka bir programı olduğunu, bu nedenle katılamayacağını bildirdi. Herkesin kendi takdiri, başımızın üstünde yerleri vardır” dedi.

Yüzde 100 artış

Sempozyumun açılışında konuşan Cem Gülan, özel okullaşma oranında yüzde 100 artış sağlandığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu artışta eğitim teşviğinin ve temel liselerin büyük katkısı oldu. Öğrenci sayısı 1 milyonun üstüne çıktı. 3 yıl önce 4200 özel okul vardı, bu yıl 8250 oldu. Bunun 1200’ü temel lise. Ama sayıdan çok kalite önemli. Eğer kaliteli eğitim verilirse, veli aldatılmazsa tuttu demektir. Tersi olursa büyük darbe alırız.“

Suriyeli çocuklar eğitim almalı

400 bin Suriyeli çocuğun Türkiye’de misafir olarak eğitim aldığını, bu çocukların kaliteli eğitime ve okula ihtiyaçları bulunduğunu belirten Gülan, şöyle konuştu:

“Ülke olarak imkânlarımızı zorluyoruz. Ama bu çocukların kaliteli eğitime ve okula ihtiyaçları var. Dünya liderlerinin hepimizin içini parçalayan çocuk ölümlerinde kısa bir süreliğine ortaya çıkmaları yeterli değil. Bu çocukların eğitimlerinin planlanması gerek. Savaşları, terörü yok etmek istiyorsak, sadece Ankara ya da Sultanahmet değil New York’ta, Paris’te, dünyanın her köşesi de güvenli ve yaşanabilir istiyorsak tek çarenin eğitim ve okul olduğu unutulmamalıdır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr