Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer’in TBMM’de Perşembe günü 12 milyon emekliyi ilgilendiren promosyon çıkmazı konuşmasının ardından Bakanlık, Cuma günü geri adım attı.

Hükümeti referandum öncesi emekli vatandaşlarla adeta dalga geçmekle suçlayan Tümer, yaklaşık 12 milyon emeklinin beklediği promosyon ödemelerinde büyük sorun yaşandığını kaydetmiş, vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda TBMM’de konuşma yapmıştı.

TÜMER’DEN EMEKLİ PARASI BANKADA KALIYOR UYARISI

Emeklilik promosyunu veren bankaların emeklilerden 3 yıl boyunca kendi bankalarından maaşını alma şartının yanı sıra en az 2 otomatik ödeme faturası ibraz edilmesini ve ayrıca ilgili bankanın kredi kartını veya kredi kullanma şartı aradığını kaydeden Tümer, “Emekliler bu şartlarda doğal olarak promosyon parasını bankada bırakmak zorunda kalıyor” demişti.

BAKANLIK GERİ ADIM ATTI

Tümer’in meclisteki bu konuşmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bugünden (Cuma) itibaren hangi bankadan emekli maaşlarını almak istiyorlarsa, o bankalarla yalnız bir protokol yapacaklar, 'Ben maaşımı 3 yıl süresince bu bankadan çekmek istiyorum' protokolü dışında hiçbir şart sürmeyecekler" dedi.

Daha önce elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi faturalar için 2 adet otomatik ödeme talimatı verilmesi gerekiyordu. Ayrıca ya kredi kartı alınacak ya da kredili mevduat hesabı (ek hesap) açılma şartı vardı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr