Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca 25 Nisan'da düzenlenen 57'nci Alay Vefa Yürüyüşü'ne katılan izcilerin etkinlik öncesi kaldığı Çanakkale Milli Bilinç Kampı'nda ortaokul ve lise öğrencisi çocuklara silahlı atış talimi yaptırıldığı iddiaları, bazı köşe yazarları tarafından kaleme alındı, basın yayın organlarında yer aldı. İddialarla ilgili olarak bazı fotoğraflar da sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta dolaşmaya başladı. Çanakkale Valiliği, iddialarla ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yaptı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi:



“Vahdet gazetesi köşe yazarı Kerime Yıldız'ın köşe yazısı ve Oda TV'de yayınlanan Gençlik kampında silah talimi ile ilgili haberler üzerine konu araştırılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatmış, ilgililer tek tek çağrılıp ifadeleri alınıp savcılıkça işlem yapılacaktır. Konya'dan kampa katılan bir öğretmenin yanında getirdiği havalı tüfeklerle böyle bir fotoğraf çektirilmiş olduğuna ilişkin bir izlenim edinilse de Savcılık tarafından konu soruşturma kapsamına alınmıştır." 

CHP'li ERKEK BAKANA SORDU

CHP'li Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek ise iddiayı TBMM gündemine taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren CHP'li Erkek, iddiaların doğru olup olmadığını sordu. Milletvekili Muharrem Erkek, şu soruları yöneltti:
"Çanakkale'de, İzcilik Federasyonu tarafından gerçekleştirilen İzcilik Kampı'na ilişkin ilginç iddialar ortaya atılmaktadır. Çocukların, bu kampta silah talimi yaptığı, fotoğraflara yansıdığı basın yayın organlarında ele alınmıştır. Talim yapılan silahların gerçek olup olmadığı bilinmemekle birlikte, kampa yakın bölgelerde yaşayan hemşerilerimiz, bölgeden silah sesleri geldiğini ileri sürmektedir. Kampa ilişkin, son 5 yılda Çanakkale'de yaşayan yurttaşlarımız tarafından kaç şikayet başvurusu yapılmıştır? Bunların nedenleri nelerdir? Aynı kampta daha önce TÜRGEV bünyesindeki kişilerin de konakladığı bilinmektedir. Son 10 yıl içinde hangi kurum, kuruluş, dernek, vakıf ve benzeri örgütler kamp yapmak için başvurmuştur, bunlardan hangilerine izin verilmiştir? Burada kamp yapılmasına hangi birim ve birimler nasıl izin vermektedir? Aileler, kamplarda verilen ayrıntılı eğitim programlarından haberdar edilmekte midir? Bahsi geçen kamp, hangi öğrencilerin bir araya getirilmesi ile oluşturulmuştur? Aileler içinden kampta kalan var mıdır? Bakanlığınız, kamptaki eğitim programlarını denetlemekte midir? Bu denetimler nasıl, kimlerce yapılmaktadır? Denetimler sırasında, kampların amacına uygun olmayan durumlarla karşılaşılmış mıdır?"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr