İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 24 Ağustos'taki toplantısında taksi ücretlerine yüzde 5 zam kararı alınarak taksimetre açılış ücreti 3.20 liradan 3.45 liraya, kilometre başına ücret de 2 liradan 2.10 liraya çıkarıldı.

Yeni tarife cuma gününden itibaren uygulanmaya başlandı. Ancak yapılan zamma tepkili olan taksiciler yeni tarifeye geçmedi.

Bunun üzerine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ölçü Tartı kanundaki rekabete aykırı davranışta bulundukları gerekçesiyle taksiciler uyarılarak 15 gün içerisinde yeni tarifeye geçmeleri istendi. Uyarının ardından taksiciler bugün yeni tarife için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca yetkilendirilen taksimetre ayarlama merkezlerinde uzun kuyruklar oluştu. Taksiciler, zammı tarifenin uygulanma işlemi için ise 55 lira ödüyor. Yeni tarifeye geçmeyen taksilere ise 1767 lira para cezası uygulanacak.

TAKSİCİLER ZAMDAN MEMNUN DEĞİL

Taksiciler ise yapılan zamdan memnun olmadıklarını dile getiriyor. Yapılan zammı az bulan bazı şoförler ise zam yerine mazot fiyatlarında indirim olması gerektiğini belirtiyor.
(FOTOĞRAF)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr