Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Samsun'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çarşambalılar Derneği’nin düzenlediği birlik ve beraberlik programına katıldı. Programda konuşma yapan Bakan Kılıç, ABD’nin eski Türkiye büyükelçileri Morton Abramowitz ile Eric Edelman'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı elştirdiği yazılarına sert sözlerle cevap verdi.

Bakan Kılıç, "Siz kimsiniz? Yani burada bir dönem görev yapmış olmanız, uluslararası bir sivil toplum örgütünde görev yapıyor olmanız, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına ne yapacağını söyleme hakkı mı veriyor size? Siz nasıl bir yaklaşım içerisindesiniz? Görev yaptığınız süre içerisinde ülkenizin temsilini ülkemizde yaparken siz bu tip konuşmaları konuşma hakkında sahip miydiniz? Böyle bir şey olmaz. Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın nasıl göreve geldiğini çok iyi biliyoruz. Siz fikirlerinizi kendinize saklayın. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı görevini gayet iyi bilmektedir. Sizin de bize hiçbir şekilde bir şey söylemenize ihtiyacımız yoktur. O fikirleriniz size de kalabilir. Devletimizin içerisinde kendilerine bir paralel bir devlet yapılanması ortaya koymaya çalışanlar bu tip kendini sevmeyenlerle, Türkiye’ye olan olumsuz düşüncelerini de farklı noktalarda sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında ona saldırarak dile getirmeye çalışan bu olumsuz düşünceye sahip olanlarla bu paralel örgüt onlarla iş birliği yapıyor. Onlarla beraber hareket ediyor. Paraleli dikeyi hangi geometrik yapısı olursa olsun mücadelemiz devam edecek" dedi.

Düzenlenen programa ayrıca AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr