Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere gece yarısından sonra karayoluyla Edirne’ye geldi. Geceyi kentte geçiren Tüfençki, sabah saatlerinde Edirne Vali Vekili Mustafa Ergün’ü makamında ziyaret etti. Valilik bahçesinde karşılanan Tüfençki ardından valilik makam odasında Ergün'den kentle ilgili bilgi aldı. Gazetecilerin Edirne Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan’a ait aracın bagajını aradığı gerekçesiyle yargılanan gümrük memuru Dilek Sarı’nın 2 ay 15 gün hapis cezası aldığını ve cezanın adli para cezasına çevrildiğinin hatırlatılması üzerine konuyla ilgili Adalet Bakanlığı ve HSYK başvurduklarını söyledi.



'YETKİYİ GAYRİ CİDDİ KULLANMASINI DOĞRU BULMUYORUZ'

Savcı Aslan’ın görevinin ya da görev yerinin değiştirileceğini kaydeden Bakan Bülent Tüfençki şunları söyledi:

"Biz zaten bunu doğru bulmadığımızı, savcının kendi görev sınırları içerisinde kalarak görevini yapması ve makamının, mevkisinin getirmiş olduğu yetkiyi gayri ciddi kullanmasını doğru bulmadığımızı söyledik. Bununla ilgili zaten arkadaşlarımız gerekli girişimlerde bulundular. Bu olayda savcı hakkında gerekli işlem yapılacak. Görevi ya da görev yeri değiştirilecek. Bakanlık olarak şikayetimizi yaptık. Zaten yasa açık. Eğer görevinin dışında gümrük dışına çıktığınız an normal hangi prosedürler uygulanıyorsa, o herkes için uygulanır. Kimseye istisna tanımıyoruz. Ama siz görev dolayısıyla çıktıysanız ve bir soruşturma dolayısıyla çıktıysanız, onunda prosedürleri belli ona göre hareket edilir."

TATİLDEN DÖRNERKEN ARACI ARANINCA DAVACI OLDU

Edirne Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan, ailesiyle birlikte Yunanistan tatilinden dönerken Pazarkule Sınır Kapısı’nda aracı gümrük memuru Dilek Sarı tarafından arandı. Bunun haksız arama olduğunu ve savcıların araçlarının aranamayacağını öne süren Savcı Aslan, mahkemeye başvurdu.

Edirne 4’ncü Asliye Ceza Mahkemesi de geçen 12 Nisan gübü Savcı Fatih Aslan’ın aracını arayan gümrük memuruna önce 2 ay 15 gün hapis cezası verdi, ardından cezayı 1500 lira adli para cezasına çevirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr