Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneğinin (ANADER) Ortahisar Mahallesi'ndeki hizmet binasının açılışında konuştu.

Soylu, şunları kaydetti:

"Suriye'de, Irak'ta,yaşananları görüyoruz. En yakın dostlarımız, müttefiklerimiz dediğimiz Avrupalı devletlerin nasıl bir iki yüzlülük içerisinde olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Neler yaptığını, en ufak bir açığımızı kendi menfaatleri uğruna, tarihsel, coğrafi, medeni olarak bir farklılığımızı, bizim zenginlik olarak telakki ettiğimiz bir farklılığımızı kendi menfaatleri uğruna hemen devreye girip nasıl yönetme arzusu içerisinde olduklarını hep beraber görüyoruz. Onun için ekonomide de siyasette de sosyal hayatta da kültürde de eğitimde de emniyette de hemen hemen en iyi noktada olabilme gayretini ortaya koyabilmeliyiz.

Türkiye'nin "güçlü olmak zorunda olduğunu" ifade eden Soylu, "Güçlü olmazsak dün arma olarak YPG armasını takan Amerika'nın askerleri gelirler, sınırımızda Apo'nun flamalarıyla gösteri yaparlar. Güçlü olursak herkes haddini, çizgisini, sınırını çok net bir şekilde bilebilir. Bu da insana yatırımdan geçer, bu kadar basittir. Buradaki en önemli meselelerden biri zengin tarihimizi, medeniyetimizi, kültürümüzü etrafımızdaki coğrafya ile beraber insanımıza nakşedebilme sınavıdır. Bu sınavı işte bu elçilerimiz vasıtasıyla yapacağız." dedi.

Soylu, gençlere sahip çıkılması gerektiğini iddia ederek, "Gençlerimize biz sahip çıkmazsak kim sahip çıkıyor? Devleti ele geçirmeye çalışanlar sahip çıkıyor. Paralel yapıdaki unsurlar sahip çıkıyor. Annelerin elinden evlatlarını alıp dağa götürenler, terör örgütüne katanlar sahip çıkıyor. DAEŞ gibi terör örgütlerine götürenler sahip çıkıyor. Aylar önce bir vilayete gittiğimizde bir baba yanıma geldi, 'Oğlumu ve gelinimi alıp götürdüler, bize sahip çıkın' dedi. İşte bu sahip çıkmayla, bunların her birinin önüne engel olabilme fırsatına sahip olabiliriz. Onun için bizlere çok önemli görevler düşüyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr