İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu'nun Sarıyer'deki yerleşkesinde düzenlenen 15. Dönem Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

AÇLIK GREVİ YAPAN EĞİTİMCİLER HAKKINDAKİ İDDİALARI YİNELEDİ

Bakan Soylu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmelerini protesto için açlık grevi yapan ve sonrasında tutuklanan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça hakkında dün Ankara'da yaptığı açıklamalarını hatırlatarak iki eğitimcinin "DHKP-C üyesi" olduğu iddialarını yineledi. Soylu, akademisyen Nuriyet Gülmen hakkında açılan 12 ceza davası olduğunu Semih Özakça hakkında da 4 ceza davasının devam ettiğini belirtti. Soylu, ceza davalarının neler olduğunu ve hangi mahkeme tarafından açıldığını tek tek okudu.

"DHKP-C'YE MENSUP OLMAK SURİTEYLE AÇILMIŞ OLAN VE YÜRÜTÜLEN DAVALARDIR"

Soylu, "Hangi anne baba evladını üniversiteye gönderirken, bir suç makinasının onu eğitmesini ve öğretmesini ister? Hangi birimizin vicdanı bunu kabul eder. Dün bu açıklamayı yaptıktan sonra hemen muhalefet partisinin yöneticileri devreye girip bunların ne kadar masum olduklarını ifade etmeye çalıştılar. Nuriye Gülmen'in 12 tane ceza davası var. Bunlar trafik suçu nedeniyle park cezaları değil her biri terör örgütüne mensup olmak suçuyla gerçekleştirilen ve hukukun işlediği ve bu ülkede bir terör örgütü olan DHKPC'ye mensup olmak suretiyle açılmış olan ve yürütülen davalardır. Semih Özakça hakkında da 4 ceza davası devam ediyor" dedi.

GÜLMEN VE ÖZAKÇA'NIN AVUKATI ADLİ SİCİL KAYDINI PAYLAŞTI

Bakan Soylu'nun iddialarının ardından dün açıklama yapan Avukat Selçuk Kozağaçlı, Gülmen ve Özakça'nın adli sicil kaydı olmadığını ortaya çıkarmıştı. 

Kozağaçlı şunları söylemişti:

Nuriye Gülmen ile ilgili örgüt üyeliği iddiasının davaya dönüştüğü tarih 2012 yılıdır. Bu davanın beraat kararı ile sonuçlandığını ve bu kararın da kesinleştiğine dair belgeleri de kamuoyu ile paylaştık. Bir bakanın kesinleşmiş beraat kararını tanımaması ve bu suçlamayı hala sürdürmesi kabul edilemez bir durum. Yine müvekillerimizin 2012’den birçok kez ‘yakalandığı’ iddiasına ilişkin de adli sicil kayıtlarını da kamuoyu ile paylaştık. Hukuk devletlerinde bu tarz işlemler adli sicil kayıtları üzerinden kontrol edilir ve gördük ki her iki müvekkilin de adli sicil kayıtları hiçbir suçlama barındırmamakta.

Bakan Soylu'nun 'terörist' ilan ettiği Gülmen ve Özakça'nın adli sicil kaydı

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr